Κρυπτονόμισμα GateToken (GT)

Konstantinos
26 Μαρτίου 2023
1057 Views
gatetoken gatechain social

Γενικά στοιχεία

Το GateToken (GT) είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του ανταλλακτηρίου Gate.io, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 6 της γενικής κατάταξης των ανταλλακτηρίων της αγοράς κρυπτονομισμάτων, βάσει του όγκου συναλλαγών, σύμφωνα με το Coin Market Cap.

Το GateToken ιδρύθηκε στο Χονγκ Κονγκ από τον Aurélien Menant ως διακριτικό για ανταλλαγές στα δίκτυα Bitcoin και του Ethereum. Ο Menant είναι ένα άτομο με πολλά πτυχία σε διάφορους τομείς, όπως η φυσική, η μηχανική και τα χρηματοοικονομικά.

Το GateToken είναι ένα υποσύνολο του δικτύου GateChain η οποία είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη εταιρεία σχετική με τη χρηματοδότηση πλατφορμών κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ και έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί συναλλαγές μέσω ενός πρωτοκόλλου που παρέχει έναν μηχανισμό ο οποίος αντιμετωπίζει τους κινδύνους στον κόσμο των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, όπως η κλοπή περιουσιακών στοιχείων, η απώλεια ιδιωτικών κλειδιών και οι γενικές επιθέσεις στα συστήματα.

Λειτουργία  – σκοπός

Το GateChain δημιουργήθηκε το 2018 και είναι ένα δημόσιο blockchain δίκτυο που δημιουργήθηκε ειδικά για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ψηφιακών στοιχείων, όπως αναφέραμε παραπάνω. Για παράδειγμα, ο λογαριασμός ασφαλείας on-chain του συστήματος, διαθέτει ανάκτηση χρονικής καθυστέρησης, σχεδιασμένη να αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο του blockchain, ακόμη και αν το σύστημα έχει παραβιαστεί.

Το Gate.io είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και έχει περισσότερα από 1600 νομίσματα διαθέσιμα για συναλλαγές στην πλατφόρμα. Το ανταλλακτήριο ιδρύθηκε το 2013 από τον Lin Han και αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Η συνολική προσφορά των Gate Tokens ήταν αρχικά 1 δισεκατομμύριο, αλλά 700 εκατομμύρια GT ​​έχουν καεί, με το token να είναι πλέον πλήρως αποπληθωριστικό. Οι κάτοχοι Gate Token λαμβάνουν αποκλειστικές εκπτώσεις συναλλαγών και άλλες δυνατότητες στην πλατφόρμα Gate.io.

Το οικοσύστημα του Gate.io, πέραν από τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, επικεντρώνεται κυρίως σε υπηρεσίες DeFi και NFT. Το HipoDeFi και το NFT Box είναι τα δύο μεγάλα projects στο GateChain. Το HipoDeFi είναι ένα κέντρο DeFi στο GateChain, το οποίο οργανώνει δεδομένα μεγάλων DeFi projects σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους χρήστες να συγκρίνουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις αποδόσεις καθώς και άλλα δεδομένα. Το NFT Box ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 έχοντας πετύχει συνεργασίες με το Bored Ape Yacht Club (BAYC) και τον θρύλο του NBA Allen Iverson για να παρέχει υψηλής ποιότητας συλλογές NFT.

Η καινοτομία του GateToken

Σε γενικές γραμμές το GT προσφέρει στους χρήστες όλα τα προνόμια που προσφέρονται και από άλλα κρυπτονομίσματα ανταλλακτηρίων, όπως για παράδειγμα το BNB της Binance. Ως το διακριτικό του Gate.io, η αξία του GT είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του ανταλλακτηρίου. Το Gate.io εγγυάται την αξία του GT αγοράζοντας και καίγοντας GT νομίσματα. Στις 27 Αυγούστου 2019, το Gate.io κατέστρεψε 19.467.230 GT για πρώτη φορά.

Προκειμένου να διασφαλίσει περαιτέρω τα συμφέροντα των επενδυτών, το Gate.io χρησιμοποιεί το 15% των κερδών από συναλλαγές νομισμάτων, μόχλευσης και συμβολαίων για την επαναγορά GT κάτι το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020. Επιπλέον, το 5% των κερδών από επαναγορά θα χρησιμοποιηθεί για μάρκετινγκ και οικολογική προώθηση. Αυτά τα GT δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην αγορά. Από τις 2 Ιουνίου 2022, το Gate.io έχει κάψει πάνω από 151 εκατομμύρια GT.

Το κρυπτονόμισμα του GateToken

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του GateToken, ο κύριος λόγος δημιουργίας του ήταν η παροχή ασφάλειας σε περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο blockchain. Για να επιτευχθεί αυτό, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μια συλλογή αποκλειστικών πρωτοκόλλων και το αποκεντρωμένο GT νόμισμα που εξυπηρετεί ολόκληρο το οικοσύστημα. Το διακριτικό χρησιμοποιείται για την πληρωμή τελών συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο GateChain. Αυτό επιτρέπει στους συμμετέχοντες του δικτύου να επενδύσουν σε μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και άλλων προϊόντων blockchain μέσω του GT.

Σήμερα το GT έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 82 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το max supply δεν έχει κάποιο όριο. Το total supply του σήμερα είναι στα 300.000.000 νομίσματα, με το circulation supply του να είναι στα 108.265.077 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του GT έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του GT κατά τα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

 Να τονιστεί, ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην κρυπτο-αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του GT ήταν τα $13,09 στα οποία και έφτασε τον Μάιο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $5,15.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το Gate.io θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του GT να ανέλθει σε περίπου $6,60 το 2023, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $7,40.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του GT μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη και τον μηχανισμό burn του νομίσματος. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το GT με μέση τιμή στα $9 και μέγιστη τα $12.

2025

Όσο η αποκεντρωμένη οικονομία θα αναπτύσσεται, τόσο περισσότερους χρήστες θα αποκτούν τα μεγάλα ανταλλακτήρια. Ως εκ τούτου, το 2025, το GT μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $18, με μέση τιμή για το έτος τα $15. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του GT θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $12,50.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά καθώς και του Gate.io πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του GT ακόμα και στα $70 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το GT μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση, υπό κάποιες προϋποθέσεις. Η πλατφόρμα Gate.io έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Gate.io δεν είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ. Σε γενικές γραμμές, όταν πρόκειται για κάποιο κρυπτονόμισμα που είναι συνδεδεμένο με ένα κεντρικό ανταλλακτήριο, υπάρχει πάντοτε το ρίσκο αποτυχίας του εν λόγω ανταλλακτηρίου. Το παράδειγμα της FTX είναι αντιπροσωπευτικό. Ως εκ τούτου, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε στο GT να το κάνετε έχοντας κατά νου το ανάλογο ρίσκο.

Author Konstantinos