Κρυπτονόμισμα Flux (FLUX)

Konstantinos
21 Φεβρουαρίου 2023
879 Views
what is flux cryptocurrency
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Flux (FLUX) είναι ένα project που εργάζεται για την δημιουργία ενός αποκεντρωμένου διαδικτύου το οποίο θα προσφέρει διάφορες υπηρεσίες blockchain καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Εξυπηρετώντας τόσο τους προγραμματιστές όσο και τους τελικούς χρήστες, το δίκτυο Flux προσφέρει έναν ασφαλή χώρο ανάπτυξης, το FluxOS, τον οποίο διαχειρίζονται οι κάτοχοι του εγγενούς κρυπτονομίσματος του blockchain του Flux, το οποίο ονομάζεται επίσης FLUX. Το οικοσύστημα του Flux πετυχαίνει την αποκεντρωμένη διαχείρισή του, μέσω ενός συστήματος DAO που έχει αναπτύξει.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Web3 project το οποίο ξεκίνησε το 2018 ως ZelCash. Τον Μάρτιο του 2021, η ZelCash μετονομάστηκε σε Flux. Έχει τρεις συνιδρυτές: Ο Daniel Keller από τις ΗΠΑ είναι συνιδρυτής και Chief Strategy Officer της Flux. Έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογική υποδομή, τις λειτουργίες και την ηγεσία έργων μεγάλης κλίμακας. Ο Tadeas Kmenta είναι ο δεύτερος συνιδρυτής, ο οποίος αναπτύσσει το έργο από την έναρξή του και αυτή τη στιγμή εργάζεται στη θέση του Chief Innovations Officer, εστιάζοντας στη νέα και αναδυόμενη τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο Flux και το FluxOS. Ο τρίτος συνιδρυτής είναι ο Parker Honeyman, Chief Operations Officer, ο οποίος είναι μηχανικός που κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του project.

Λειτουργία  – σκοπός

Το Flux είναι ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα Web3 που περιλαμβάνει μια κλιμακούμενη blockchain αλυσίδα καθώς και υπηρεσίες υπολογιστών που ωφελούν τόσο τους προγραμματιστές όσο και τους τελικούς χρήστες. Επιπλέον, το οικοσύστημα Flux μπορεί να μεταφέρει απρόσκοπτα μια εφαρμογή του Web2 στο αποκεντρωμένο διαδίκτυο του Web3. Εν ολίγοις, το οικοσύστημα Flux αποτελείται από το blockchain του Flux, το εγγενές κρυπτονόμισμα FLUX, το λειτουργικό δίκτυο FluxOS και το FluxNodes. Επιπλέον, το Flux έχει το δικό του πορτοφόλι κρυπτογράφησης πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, το ZelCore και έχει αναπτύξει και τον δικό του κυβερνητικό αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό (DAO), τον οποίο ονομάζει XDAO.

Το Flux επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) με εύκολο τρόπο όσον αφορά στο σχεδιασμό. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν χρηματοδότηση για τη δημιουργία dApps στο Flux με το πρόγραμμα επιχορηγήσεων που ονομάζεται Flux labs. Το Flux παρέχει ένα σύνολο εργαλείων που απαιτεί ελάχιστες γνώσεις για την ανάπτυξη των dApps. Επιπροσθέτως, από τη στιγμή που το πρωτόκολλο είναι ανοιχτού κώδικα, οποιοσδήποτε σε όλο τον κόσμο μπορεί να συμμετέχει στο δίκτυο Flux. Τέλος, οι χρήστες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και να επωφεληθούν από το οικοσύστημα του Flux εκτελώντας κόμβους επικύρωσης των συναλλαγών μέσω της διαδικασίας συναίνεσης PoW (Proof of Work), την οποία και χρησιμοποιεί το δίκτυο. Οι εξορύκτες που συμμετέχουν στη διαδικασία PoW, εκτελούν κόμβους του δικτύου που ονομάζονται FluxNodes.

Τα FluxNodes είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση του δικτύου FluxOS. Οποιοσδήποτε θέλει, έχει την ευκαιρία να εκτελέσει ένα FluxNode. Ωστόσο, η εκτέλεση ενός FluxNode απαιτεί εξελιγμένο εξοπλισμό και υψηλή υποχρέωση χρόνου λειτουργίας. Επίσης, ως μέρος της παροχής κινήτρων για την ασφάλεια του δικτύου, υπάρχουν παράπλευρες απαιτήσεις για να τρέξεις FluxNode. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του κόμβου που κάποιος επιθυμεί να λειτουργήσει. Συνολικά, με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα παγκόσμιο δίκτυο από ακόλουθους του Flux που παρέχουν υπολογιστικούς πόρους στο δίκτυο.

Το FluxOS είναι το υπολογιστικό δίκτυο που διαχειρίζονται οι FluxNodes, προσφέροντας μια εύχρηστη πλατφόρμα ανάπτυξης για τους προγραμματιστές. Το FluxOS είναι διαλειτουργικό σε πολλαπλές αλυσίδες μπλοκ, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να τρέχουν στο FluxOS οποιαδήποτε εφαρμογή από οποιαδήποτε αλυσίδα blockchain. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο “dockerization” για την ανάπτυξη εφαρμογών, οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να μάθουν νέες γλώσσες προγραμματισμού.

Όσον αφορά το XDAO του Flux, λειτουργεί ως ακολούθως: Για να γίνει κάποιος μέλος του XDAO, πρέπει να κατέχει ένα συγκεκριμένο ποσό FLUX νομισμάτων. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο XDAO μέσω του κύριου ιστότοπου του project, runonflux.io. Εκεί, οι χρήστες μπορούν να δουν όλες τις ανοιχτές, εγκεκριμένες και απορριφθείσες προτάσεις που αφορούν την εξέλιξη του δικτύου και φυσικά να ψηφίσουν.

Η καινοτομία του Flux

Ο τρόπος με τον οποίο έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί το οικοσύστημα του Flux, χρησιμοποιεί μια προσέγγιση με επίκεντρο την κοινότητα για τη δημιουργία των απαραίτητων εργαλείων και υποδομών και τη διευκόλυνση ενός αποκεντρωμένου διαδικτύου. Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι ότι τι Flux, όπως προαναφέραμε, προσφέρει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να μεταφέρουν τρέχουσες εφαρμογές στο αποκεντρωμένο διαδίκτυο Web3, με εύκολο τρόπο.

Το κρυπτονόμισμα του Flux

Το εγγενές κρυπτονόμισμα του οικοσυστήματος του Flux ονομάζεται επίσης FLUX. Χρησιμοποιείται ως μέσο εκτέλεσης των συναλλαγών που γίνονται στο δίκτυο καθώς και ως μέσο συμμετοχής των χρηστών στη διαδικασία του XDAO, όπως προαναφέραμε.

Σήμερα το FLUX έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 131 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στο max του είναι στα 440.000.000 νομίσματα. Το total supply του είναι στα 285.975.807 νομίσματα με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 277.023.042 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του FLUX έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του FLUX στα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Να τονίσουμε, ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του FLUX ήταν τα $4,17 στα οποία και έφτασε τον Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,88.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το FLUX θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως δίκτυο. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του FLUX να ανέλθει σε περίπου $1,25 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και το $1,45.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του FLUX μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές και κατ’ επέκταση να προσφέρει περισσότερες εφαρμογές στο δίκτυό του. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το FLUX με μέση τιμή στα $2,10 και μέγιστη τα $2,60.

2025

Όσο η τεχνολογία blockchain υιοθετείται από το ευρύ κοινό, τόσο περισσότερες εφαρμογές του Web2 θα μεταφέρονται στο Web3, μια υπηρεσία που το δίκτυο του Flux παρέχει ήδη. Ως εκ τούτου, το 2025, το FLUX μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $4,40, με μέση τιμή για το έτος τα $3,90. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του FLUX θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $3,50.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και του FLUX πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του ακόμα και στα $25 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το FLUX μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Ίσως με την πρώτη ματιά να δημιουργεί την εντύπωση πως δεν προσφέρει κάτι εντελώς καινοτόμο σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά project. Ωστόσο, εάν κάποιος αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες που προσφέρει, γίνεται αμέσως κατανοητό πως έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει ως project και να αναπτυχθεί αρκετά στο μέλλον.

Author Konstantinos