Κρυπτονόμισμα Enjin (ENJ)

Konstantinos
30 Μαρτίου 2023
961 Views
1652865882 Enjin
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το 2020, οι μη ανταλλάξιμες μάρκες ή όπως είναι ευρέως γνωστά τα NFT (από τα αρχικά των λέξεων Non Fungible Tokens) γνώρισαν τεράστια αύξηση δημοτικότητας, τόσο στους επενδυτές, όσο και στο ευρύ κοινό. Η Enjin (ENJ), κατάφερε να κερδίσει ηγετικό ρόλο στον χώρο των NFTs, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες αλλά και σε άλλα project να δημιουργήσουν τα δικά τους NFTs.

Το Enjin συνιδρύθηκε από τον Maxim Blagov και τον Witek Radomski. Ξεκίνησε ως μια κερδοσκοπική εταιρεία και συγκεκριμένα ως πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών, το 2009. Η μετατροπή σε NFT πλατφόρμα ξεκίνησε ως ICO το 2017, συγκεντρώνοντας περίπου 18,9 εκατομμύρια δολάρια από την όλη διαδικασία. Τελικώς κυκλοφόρησε το 2018.

Λειτουργία  – σκοπός

Η πλατφόρμα Enjin είναι ένα οικοσύστημα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη δημιουργία, τη διανομή, την αποθήκευση ακόμη και το εμπόριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι χρήστες της Enjin χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να δημιουργήσουν ψηφιακά στοιχεία και να τα χρησιμοποιούν με δημιουργικούς τρόπους. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να είναι τα πάντα, από καλλιτεχνικά NFTs, ψηφιακά κουπόνια, αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιούνται σε πολλά διαφορετικά βιντεοπαιχνίδια ακόμη και NFTs που μεταβιβάζουν την ιδιοκτησία ενός πραγματικού εμπορικού αντικειμένου (π.χ. ενός πραγματικού πίνακα ζωγραφικής ή ακόμα και ακίνητης περιουσίας όπως κτήρια ή οικόπεδα).

Το project λοιπόν, έχοντας κατά νου την παραπάνω προσέγγιση και εφαρμόζοντάς την στη σφαίρα του blockchain, ξεκίνησε να δημιουργεί την απόλυτη πλατφόρμα για NFTs (ή όπως συνηθίζεται να ονομάζεται tokenization all in one). Για παράδειγμα, τα εργαλεία διαχείρισης του Enjin βοήθησαν περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού Minecraft να παραμείνουν συνδεδεμένοι μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ισχυρά δίκτυα παικτών με το ίδιο σκεπτικό.

Εν κατακλείδι, δημιουργήθηκε ένα πλήρες οικοσύστημα που προσφέρει στους χρήστες του μια ισχυρή σουίτα προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να μεταβεί στον κόσμο του blockchain, ανεξάρτητα από τις γνώσεις του για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία blockchain.

Το εγγενές κρυπτονόμισμα του Enjin, το ENJ, είναι ένα διακριτικό ERC20, δηλαδή βασίζεται στο δίκτυο του Ethereum, πράγμα που σημαίνει ότι το project παρέχει όχι μόνο συναλλαγές αλλά και έξυπνα συμβόλαια. Η πλατφόρμα Enjin παρέχει μια εκτενή λίστα δυνατοτήτων. Αυτή περιλαμβάνει:

– Δημιουργία και διαχείριση εικονικών αγαθών: Πρόκειται για το κύριο χαρακτηριστικό που προσφέρει το Enjin στους χρήστες του και είναι η δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης εικονικών αγαθών – περιουσιακών στοιχείων. Οι προγραμματιστές μπορούν να λανσάρουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από το Enjin Coin, με αποτέλεσμα να γίνεται δυνατή η προσθήκη κρυπτονομισμάτων στον κόσμο του gaming. Οι προγραμματιστές που δημιουργούν τα δικά τους κρύπτο με την πλατφόρμα του Enjin πρέπει να χρησιμοποιούν και το ENJ. Η απαιτούμενη ποσότητα σε ENJ αφαιρείται από τα πορτοφόλια τους και κλειδώνεται ως αντίκρισμα για τα περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν.

– Πολλαπλά SDK (από τα αρχικά των λέξεων Software Development Kit): Το Enjin παρέχει πολλά εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού για Unity, Java, Godot και άλλα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια προγραμματιστές να ενσωματώσουν στην πλατφόρμα, με εύκολο τρόπο, υπάρχοντα έργα ή εντελώς νέα project τους.

– Marketplace: Είναι μια διαδικτυακή αγορά με περισσότερα από 10 εκατομμύρια ψηφιακά αντικείμενα που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν, να αγοράσουν και να πουλήσουν σπάνια και μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά blockchain στοιχεία.

– Enjin Beam: Είναι ένα ψηφιακό σύστημα διανομής περιουσιακών στοιχείων, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να στέλνουν άμεσα και γρήγορα χιλιάδες NFTs στους χρήστες με μια απλή σάρωση ενός κωδικού QR.

– Έξυπνο πορτοφόλι: Πρόκειται για ένα  ψηφιακό πορτοφόλι που έχει δημιουργήσει το project και συνδέεται με παιχνίδια και άλλες blockchain εφαρμογές.

– Efinity: Είναι ένα επερχόμενο προϊόν κλιμάκωσης στο Ethereum που θα επιτρέψει γρήγορες και δωρεάν συναλλαγές, τόσο για διακριτικά ERC-20 όσο και για διακριτικά ERC-1155.

Η καινοτομία του Enjin

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του project, Witek Radomski, το Enjin είναι μια πλατφόρμα που ουσιαστικά δίνει αξία σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν αντίκρισμα τόσο στον ψηφιακό όσο και στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, ο Maxim Blagov έχει δηλώσει ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην ευρεία υιοθέτηση της πλατφόρμας. Φαντάζεται ένα μέλλον όπου εκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ψηφιακά αντικείμενα που θα υποστηρίζονται από το Enjin Coin, χωρίς καν οι χρήστες να χρειάζεται να γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Το κρυπτονόμισμα του Enjin

Το ίδιο το κρυπτονόμισμα Enjin, το ENJ, δημιουργήθηκε στο blockchain του Ethereum στα τέλη του 2017. Ωστόσο, ξεκίνησε ουσιαστικά σαν ένα token από το 2009 όταν πρωτοκυκλοφόρησε η πρώτη πλατφόρμα Enjin. Όπως προαναφέραμε, οι προγραμματιστές πρέπει να κλειδώσουν τα ENJ τους για να δημιουργήσουν NFTs. Όταν ένας χρήστης αποκτήσει αυτά τα NFTs, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί, να τα ανταλλάξει ή ακόμα και να τα πουλήσει για ENJ.

Σήμερα το ENJ έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 99 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στο max, το total και το circulation supply του είναι στα 1.000.000.000 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του ENJ έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του ENJ στα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη. Επίσης. να τονιστεί ότι κατά τα επόμενα έτη, στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ θετικής εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει αρκετά από τον μέσο όρο παρουσιάζοντας κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να δει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του ENJ ήταν τα $4,85 στα οποία και έφτασε το Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,39.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το Enjin θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως πλατφόρμα και να αποκτά περισσότερους χρήστες. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του ENJ να ανέλθει στο $0,60 για το τρέχον έτος, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και το $0,72.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του ENJ μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν προσελκύσει επιχειρήσεις που θα ήθελαν να πωλούν τα προϊόντα τους μέσω NFT. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το ENJ με μέση τιμή στο $1 και μέγιστη τα $1,20.

2025

Όσο η τεχνολογία blockchain υιοθετείται από το ευρύ κοινό, τόσο τα NFTs θα μπαίνουν στη ζωή μας. Ως εκ τούτου, το 2025, το ENJ μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $2,20, με μέση τιμή για το έτος τα $1,70. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του ENJ θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $1,50.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν του 2025, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων και του Enjin πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του ENJ ακόμα και στα $8 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το ENJ μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Είναι ένα πρωτοποριακό project στην αγορά των NFTs και δείχνει ότι κάνει σταθερά βήματα ανάπτυξης για το μέλλον. Αν και υπάρχουν ανταγωνιστικά projects που προσπαθούν να προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες πάνω στα NFTs, το Enjin δείχνει να έχει ένα σύνολο υπηρεσιών, που προς το παρόν το κάνουν να ξεχωρίζει.

Author Konstantinos