Κρυπτονόμισμα Elrond (EGLD)

Konstantinos
26 Δεκεμβρίου 2022
984 Views
1647422775 Elrond
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το MultiversX (EGLD) ή Elrond, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι μία πλατφόρμα που βασίζεται στο blockchain και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να αναπτύσσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και κρυπτονομίσματα. Το project προσφέρει λύσεις επεκτασιμότητας, στοχεύοντας κυρίως στην επίλυση ενός βασικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα blockchain δίκτυα και δεν είναι άλλο από την αυξημένη συμφόρησή τους.

Δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε το 2017 από τους Lucian Todea, Beniamin Mincu και Lucian Mincu. Οι αδερφοί Mincu συνίδρυσαν επίσης την αρχική προσφορά νομισμάτων EGLD (ICO) του project και το επενδυτικό ταμείο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων MetaChain Capital.

Λειτουργία  – σκοπός

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο βασικός στόχος του blockchain του Elrond είναι η επεκτασιμότητα και κατ’ επέκταση και η ταχύτητα του δικτύου. Το δίκτυο της Elrond λοιπόν μπορεί να εκτελέσει έως και 15.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που το καθιστά ένα από τα ταχύτερα δίκτυα blockchain της αγοράς.

Ουσιαστικά, το Elrond είναι ένα λογισμικό που βασίζεται στην blockchain τεχνολογία και ανταμείβει τους συμμετέχοντες – επικυρωτές του δικτύου με τη μέθοδο συναίνεσης Proof of Stake (PoS). Οι επικυρωτές του δικτύου υποστηρίζουν το σύστημα των έξυπνων συμβολαίων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το πρωτόκολλο του Elrond (το Elrond Integrated Development Environment), είναι λιγάκι περίπλοκο. Για να μεγαλώσει τον αριθμό των προγραμματιστών και των χρηστών, το Elrond χρησιμοποιεί το Adaptive State Sharding, μια λειτουργία που διαχωρίζει την υποδομή του δικτύου για να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών και συναλλαγών σε αυτό.

Αναφέραμε παραπάνω ότι το Elrond χρησιμοποιεί τον μηχανισμό συναίνεσης Proof of Stake. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της διαδικασίας αυτής που την ονομάζει Secure Proof of Stake, για να διασφαλίσει ότι όλα τα ξεχωριστά μέρη του δικτύου χωρίζονται μέσω ενός διαμοιρασμού των δεδομένων που συνδέονται στη λειτουργική πλατφόρμα του Elrond.

Εν κατακλείδι, το Elrond προσφέρει γρήγορες συναλλαγές και ένα επεκτάσιμο περιβάλλον για προγραμματιστές, επιχειρήσεις και χρήστες, παράλληλα με μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία καθώς και χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών (ξεκινούν από μόλις $0,001 ανά συναλλαγή).

Η καινοτομία του Elrond

Η καινοτομία του Elrond είναι ο τρόπος του διαμοιρασμού των δεδομένων του δικτύου. Αυτό γίνεται με μια μορφή που ονομάζεται Adaptive State Sharding. Ο τρόπος αυτός στην ουσία χωρίζει το δίκτυο σε πάρα πολλά επιμέρους μικρά κομμάτια, έτσι ώστε οι κόμβοι να μπορούν να επικυρώνουν τις συναλλαγές και τις λειτουργίες του δικτύου, επιλύοντας τους απαραίτητους μαθηματικούς υπολογισμούς για ένα τμήμα κάθε φορά. Αυτό διασφαλίζει ότι το δίκτυο μπορεί να επεξεργαστεί χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, ενώ δεν απαιτεί υψηλές χρεώσεις.

Το Elrond στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής οικονομίας όπου η αποκέντρωση και η επεκτασιμότητα θα αποτελούν αναπόσπαστα χαρακτηριστικά της υποδομής του blockchain του. Όπως προείπαμε, προσπαθεί να επιτύχει το σκοπό του, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν νέα περιουσιακά στοιχεία και αποκεντρωμένες εφαρμογές καθώς και να πραγματοποιούν συναλλαγές με χαμηλό κόστος. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πλατφόρμα υποστηρίζει την δημιουργία dApps και για επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα προσφέρει τρεις γλώσσες προγραμματισμού.

Το κρυπτονόμισμα EGLD

Το εγγενές κρυπτονόμισμα του δικτύου του Erlond είναι το EGLD. Είναι επίσης γνωστό και ως eGold. Το EGLD χρησιμοποιείται για το staking, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους του για ψηφοφορίες σχετικά με το μέλλον του project και φυσικά ανταμείβοντάς τους για τη συμμετοχή τους ως επικυρωτές του δικτύου. Εννοείται ότι το EGLD είναι και το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές και τις χρεώσεις του δικτύου.

Το EGLD έχει καταφέρει σήμερα βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 42 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά το max supply του είναι στα 31.415.926 νομίσματα, με το total supply του σήμερα να είναι στα 23.016.298 νομίσματα και το circulation supply στα 23.857.594 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του EGLD έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του EGLD στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project,την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Επίσης κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να παρουσιάσει μεγάλη πτώση

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του EGLD ήταν τα $542,58 στα οποία και έφτασε το Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $34,66.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το EGLD θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα η μέση τιμή του να ανέλθει σε περίπου $50 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και στα $60.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα η τιμή του EGLD θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν το επιλέξουν περισσότεροι προγραμματιστές και επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν dApps και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $90 και μέγιστη τα $100.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως το EGLD θα προσελκύσει περισσότερους χρήστες που θέλουν να κάνουν συναλλαγές, γρήγορα και φθηνά, μέσω της blockchain τεχνολογίας. Έτσι το 2025, το EGLD μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $170, με μέση τιμή για το έτος τα $160. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση, η μέση τιμή του EGLD θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $140.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Elrond πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του EGLD ακόμα και στα $1000 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές, το EGLD θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Πρόκειται για ένα blockchain δίκτυο το οποίο έχει καταφέρει να δώσει λύσεις στο σημαντικό πρόβλημα της επεκτασιμότητας του δικτύου, προσφέροντας ταχύτητα συναλλαγών με χαμηλό κόστος. Σίγουρα θα συνεχίσουν να το επιλέγουν πολλοί χρήστες αλλά και επιχειρήσεις που θα ήθελαν να εισέλθουν στο χώρο της νέας τεχνολογίας του blockchain.

Author Konstantinos