Κρυπτονόμισμα Cronos (CRO)

Konstantinos
1 Νοεμβρίου 2022
1117 Views
crypto
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Cronos (CRO) είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του blockchain που σχεδιάστηκε από την CRO Protocol Labs, γνωστή και ως Crypto.com. Η Crypto.com είναι μια αποκεντρωμένη εφαρμογή – ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Μέσω αυτής μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε κρυπτονομίσματα, να κάνετε staking στα κρύπτο σας κερδίζοντας ανάλογες ανταμοιβές, να αγοράσετε NFTs και πολλά άλλα.

Η Crypto.com δημιουργήθηκε με το όραμα να παρέχει πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα για όλους. Για να γίνει αυτό, οι ιδρυτές οραματίστηκαν μια πλατφόρμα που να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών, των εμπόρων, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Έτσι αποφάσισαν ότι κατασκευάζοντας ένα νέο blockchain – μια πλατφόρμα που θα προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες θα εξυπηρετούσε καλύτερα από το να πατήσουν σε ένα ήδη υπάρχον blockchain δίκτυο.

Η Crypto.com δημιουργήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, τον Ιούνιο του 2016. Το ανταλλακτήριό της ξεκίνησε να λειτουργεί 3 χρόνια μετά. Σήμερα έχει την έδρα του στη Σιγκαπούρη απαριθμώντας 50 εκατομμύρια και πλέον πελάτες σε περισσότερες από 90 χώρες.

Είναι ένα από τα ανταλλακτήρια που έχουν γνωρίσει την μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως. Από τα πολύ δυνατά χαρτιά της Crypto.com μέχρι τώρα είναι ότι κάνει εξαιρετικό marketing.

Έχει πετύχει συνεργασίες υψηλού προφίλ με πολυάριθμες αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις κορυφαίας βαθμίδας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μηχανοκίνητων αθλημάτων (Formula1), μπάσκετ, MMA και χόκεϊ επί πάγου καθώς και ποδοσφαίρου. Είναι επίσημος χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA στο Κατάρ (2022)

Στον χώρο του μπάσκετ και συγκεκριμένα στο NBA μία από τις μεγαλύτερες κινήσεις της Crypto.com ήταν τα 700 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε στους Lakers για να μετονομαστεί το γήπεδο τους από Staples Center, σε Crypto.com arena.

Λειτουργία  – σκοπός

Όπως προείπαμε,η Crypto.com είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, υπηρεσίες πληρωμής μέσω της εφαρμογής και των καρτών Visa που προσφέρει. Το CRO είναι το κρυπτονόμισμα της εταιρείας, που χρησιμοποιείται στο blockchain της για να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες της.

Το αρχικό κρυπτονόμισμα που δημιούργησε η εταιρεία ήταν το MCO (ολόκληρο το όνομά του ήταν Monaco). Μετά τη μετονομασία σε CRO ProtocolLabs (Crypto.com),η εταιρεία άλλαξε το σύμβολο του νομίσματος της σε CRO (Cronos).

Η Crypto.com προσφέρει πέντε βασικές κατηγορίες υπηρεσιών, στις οποίες χρησιμεύει και το CRO:

– Πληρωμή: με το Crypto.com Pay και με Visa Card.

– Συναλλαγές: Εφαρμογή και ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων μέσω της Crypto.com.

– Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες: Αποκεντρωμένα προϊόντα, staking κλπ.

– Υποδομή κατασκευής blockchain τεχνολογίας: μέσω του Crypto.org Chain (blockchain) και του Cronos6.

– Υπηρεσίες Metaverse: αγορά και πώληση NFTs.

Το Crypto.org Chain, το blockchain του Crypto.com, χρησιμοποιεί τον μηχανισμό συναίνεσης PoS (Proof of Stake).

Η καινοτομία του Cronos

Δεδομένου ότι η αλυσίδα μπλοκ Crypto.org και η υποστηριζόμενη από αυτήν αλυσίδα Cronos τρέχουν στην ψηφιακή μηχανή του Ethereum, θα συγκρίνουμε τα δύο blockchain δίκτυα για να αντιληφθούμε καλύτερα το CRO. Το Ethereum και το Crypto.com έχουν μια βασική ομοιότητα: και τα δύο έχουν σχεδιαστεί με ένα εγγενές κρυπτονόμισμα που υποστηρίζει πολλές λειτουργίες σε όλο το περιβάλλον τους. Ωστόσο, εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες και αρχίζουν οι διαφορές τους.

Πρώτον, η Crypto.com είναι μια εταιρεία που σχεδίασε το δικό της blockchain κλειστού κώδικα με σκοπό να προσφέρει πολλές αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω ενός παρόχου και μιας πλατφόρμας. Το Ethereum από την άλλη είναι ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δει τον προγραμματισμό του, να προτείνει αλλαγές ή να δημιουργήσει τα δικά του προϊόντα στο blockchain του.

Δεύτερον, ο σκοπός του Crypto.com είναι διαφορετικός από τον σκοπό του Ethereum. Η Crypto.com είναι μια εταιρεία που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, άρα το CRO απευθύνεται αποκλειστικά στους πελάτες της. Το Ethereum είναι μια παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα, πλήρως αποκεντρωμένη.

Τρίτον, οι υπηρεσίες του Crypto.com παρέχουν ευκολία στους χρήστες των κρυπτονομισμάτων που θέλουν να κάνουν όλες τις ψηφιακές συναλλαγές έχοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ένα μέρος. Αν και αυτό το σύστημα είναι συγκεντρωτικό, δεν είναι αρνητικό. Δεν αισθάνονται όλοι άνετα χρησιμοποιώντας διαφορετικά ανταλλακτήρια για τη μετατροπή των κρυπτονομισμάτων τους. Πολλοί είναι εκείνοι που δε θέλουν να έχουν πολλά διαφορετικά πορτοφόλια και να πρέπει να μετακινούν περιουσιακά στοιχεία από το ένα στο άλλο. Το Crypto.com παρέχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται ένας μέσος επενδυτής που θέλει να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Το κρυπτονόμισμα της Crypto.com

Αρχικά διατέθηκαν πέντε δισεκατομμύρια CRO για διανομή σε ανταμοιβές για τη δημιουργία νέων μπλοκ τα οποία και δημιουργούνται περίπου κάθε πέντε δευτερόλεπτα στο δίκτυο της Crypto.com.

Σήμερα το CRO έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο νούμερο 29 στην γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στο max και το total supply του είναι στα 30.263.013.692  νομίσματα, με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 25.263.013.692 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του CRO έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του CRO στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει αρκετά από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του CRO ήταν τα $0,96 στα οποία και έφτασε το Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,065.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το CRO θα εξελιχθεί περισσότερο. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα η μέση τιμή του να ανέλθει σε περίπου $0,14 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $0,18.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη τιμής του CRO θα εκτιναχθεί, καθώς θα υπάρξουν πολλοί νέοι χρήστες της πλατφόρμας. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $0,28 και μέγιστη τα $0,33.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως η πλατφόρμα της Crypto.com θα αρέσει σε πολλούς χρήστες, δεομένου ότι είναι απόλυτα εύχρηστη, προσφέροντας πολλές υπηρεσίες. Έτσι το 2025, το CRO μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $0,60, με μέση τιμή για το έτος τα $0,48. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση, η μέση τιμή του CRO θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $0,40.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και της Crypto.com πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του CRO ακόμα και στα $6 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το CRO θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Η Crypto.com έχει καταφέρει κατά πολύ το σκοπό της να προσελκύσει ανθρώπους οι οποίοι είναι νέοι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα παρέχει αρκετές υπηρεσίες και για όσους είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο. Εργάζεται συνεχώς για την εκπλήρωση των στόχων της, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα για μεγάλες κινήσεις marketing.

H πολύ εύχρηστη και απλή εφαρμογή / πλατφόρμα της Crypto.com σε συνδυασμό όπως προείπαμε με τις εντυπωσιακές κινήσεις marketing που έχει κάνει έως τώρα την καθιστούν σταθερή αξία στον χώρο των κρύπτο. Έχει καταφέρει να προσελκύσει πολύ κόσμο και στο μέλλον αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερο. Αν η Crypto.com συνεχίσει με αυτούς του ρυθμούς, το μέλλον του νομίσματός της (CRO) προβλέπεται λαμπρό.

Author Konstantinos