Κρυπτονόμισμα Chiliz (CHZ)

Konstantinos
19 Δεκεμβρίου 2022
982 Views
1664448465 Chiliz Logo mit Fusballstadion im Hintergrund
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Η Chiliz (CHZ) είναι η εταιρεία πίσω από την πλατφόρμα Socios. Το CHZ είναι ένα κρυπτονόμισμα ERC-20 και εκτελείται σε μια αλυσίδα blockchain η οποία βασίζεται στο Ethereum. Ο ιστότοπος Socios επιτρέπει στους θαυμαστές των αθλημάτων (ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου) να αγοράζουν επώνυμα NFTs και fan tokens που τους συνδέουν με τις αγαπημένες τους ομάδες καθώς και με διάσημους αθλητές.

Επιπροσθέτως, ο ιστότοπος και η εφαρμογή για smart phones της Socios, επιτρέπουν στους χρήστες, εκτός από το να αγοράζουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, να τα κερδίζουν σε διαγωνισμούς, να τα ανταλλάσσουν με άλλους χρήστες καθώς και να αποκτήσουν προνόμια και άλλου είδους εμπορεύματα της αγαπημένης τους ομάδας. Ο ιστότοπος προσφέρει επί του παρόντος επώνυμα NFTs για πολλούς επώνυμους αθλητές και ομάδες.

Η Chiliz ιδρύθηκε το 2012, με έδρα τη Μάλτα, ως μέρος του Mediarex Group, ενός διεθνούς αθλητικού και ψυχαγωγικού οργανισμού. Η πλατφόρμα Socios που βασίζεται ξεκίνησε το 2018. Η Chiliz κυκλοφόρησε το διακριτικό CHZ τον Οκτώβριο του 2018. Το κρυπτονόμισμα εισήχθη σύντομα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο.

Λειτουργία  – σκοπός

Τα fan tokens που προσφέρονται προς πώληση στο Socios δεν είναι απλά συλλεκτικά αντικείμενα. Επίσης, τα NFTs επώνυμων ομάδων προσφέρουν στους θαυμαστές διαδραστικές σχέσεις με τους συλλόγους και επηρεάζουν τις αποφάσεις γι αυτούς. Οι θαυμαστές που αποκτούν fan tokens μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω ψηφοφοριών, σε δημοσκοπήσεις που διοργανώνονται από τις ομάδες που είναι συνεργάτες του Socios. Για παράδειγμα, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Juventus FC επέτρεψε στους κατόχους του token της ομάδας να επιλέξουν το τραγούδι που θα παιζόταν από τα μεγάφωνα όταν η ομάδα σκόραρε ένα γκολ. Για οκτώ χρόνια, η Γιουβέντους γιόρταζε τα γκολ με ένα τραγούδι που ονομάζεται Chelsea Dagger. Οι κάτοχοι του fan token της Γιουβέντους επέλεξαν το Blur’s Song 2 ως αντικατάσταση και η ομάδα έκανε την αλλαγή. Ωστόσο, κάποιοι σύλλογοι δίνουν ακόμα μεγαλύτερα προνόμια που έχουν να κάνουν ακόμα και με τη διαχείριση της διοίκησης της ομάδας.

Η αναλογία της ισχύς της εκάστοτε ψήφου είναι απλή: Συνήθως, εάν έχετε ένα token ή NFT ενός συλλόγου που διεξάγει μια δημοσκόπηση, λαμβάνετε δικαίωμα μιας ψήφου. Εάν έχετε δύο tokens ή NFTs, λαμβάνετε δικαίωμα δύο ψήφων. Η επιρροή του καθενός στη λήψη αποφάσεων αυξάνεται καθώς αποκτά περισσότερα από τα ψηφιακά διακριτικά της ομάδας. Αυτό δημιουργεί ένα κίνητρο για τους χρήστες να αγοράζουν, να εμπορεύονται και να αποκτούν όλο και περισσότερα από αυτά.

Οι ομάδες μπορούν να προσφέρουν πρόσθετα πλεονεκτήματα για τους κατόχους των fan token, όπως θέσεις premium σε εκδηλώσεις συνάντησης με ζωντανή ροή, εμπορικά προϊόντα, εκπτώσεις σε εισιτήρια κ.α. Καθώς οι οπαδοί αποκτούν περισσότερα από τα επώνυμα ψηφιακά προϊόντα μιας ομάδας, αποκτούν περισσότερα οφέλη και στενότερη σχέση με την αγαπημένη τους ομάδα.

Τα tokens αποθηκεύονται στην πλευρική αλυσίδα Socios που λειτουργεί με τον μηχανισμό συναίνεσης Proof of Authority (είναι μια εναλλακτική μορφή του Proof of Stake). Οι τιμές για τα fan tokens φυσικά αυξάνονται και πέφτουν σύμφωνα με τη δημοτικότητα της ομάδας και τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

Η καινοτομία του Chiliz

Η Chiliz έχει ένα ξεκάθαρο όραμα και μια καθορισμένη επιχειρηματική στρατηγική που βασίζεται στα fan tokens. Παρόλο που τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους, η Chiliz βλέπει την κρυπτογράφηση ως μια τεχνολογία που στοχεύει στην κοινότητα θαυμαστών των αθλημάτων.

Αυτή η εστίαση βοήθησε την Chiliz να προσελκύσει επενδυτές που έχουν διαφορετικές βλέψεις για την αγορά των κρύπτο. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι αμιγώς εταιρεία κρυπτογράφησης, αλλά μια εταιρεία που χρησιμοποιεί την κρυπτογράφηση ως βασική τεχνολογία για την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, όπως πολλές άλλες βιομηχανίες στο χώρο των αθλημάτων.

Το κρυπτονόμισμα CHZ

Το κρυπτονόμισμα της Chiliz, το CHZ είναι το νόμισμα που επιτρέπει στους θαυμαστές να αγοράζουν τα fan token και τα NFTs. Είναι το μόνο νόμισμα που είναι αποδεκτό στην Socios.

Σήμερα το CHZ έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 43, της γενικής κατάταξης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το max και το total supply του είναι στα 8.888.888.888 νομίσματα, με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 6.137.379.084.

Πρόβλεψη της τιμής του CHZ έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του CHZ στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project,την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη. Ακόμα, να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση. .

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του CHZ ήταν τα $0,8915 στα οποία και έφτασε τον Μάρτιο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,16.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το CHZ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα η μέση τιμή του να ανέλθει σε περίπου $0,29 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $0,32.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα η τιμή του CHZ θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα αν προσελκύσει περισσότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που θα ήθελαν να μπουν στο χώρο του blockchain. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $0,40 και μέγιστη τo $0,48.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως η Socios θα προσελκύσει περισσότερους οπαδούς του αθλητισμού. Έτσι το 2025, το CHZ μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $0,66, με μέση τιμή για το έτος τα $0,59. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση, η μέση τιμή του OKB θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $0,55.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Chiliz πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του CHZ ακόμα και στα $3 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές, το CHZ θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Η Socios έχει καταφέρει να επιτύχει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα από το χώρο του αθλητισμού. Όσον η τεχνολογία blockchain εξελίσσεται, σίγουρα θα εισαχθούν σε αυτή όλο και περισσότεροι αθλητικοί παράγοντες. Ως εκ τούτου, η Socios θα συνεχίσει να έχει ηγετικό ρόλο στο κομμάτι αυτό.

Author Konstantinos