Κρυπτονόμισμα Avalanche (AVAX)

Konstantinos
5 Νοεμβρίου 2022
1021 Views
0 osmduMovv4ke7pJd
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Avalanche είναι μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων και blockchain που ανταγωνίζεται το Ethereum. Το AVAX είναι το εγγενές διακριτικό του blockchain του Avalanche, το οποίο χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια (smart contracts) για την υποστήριξη μιας ποικιλίας project που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Κυκλοφόρησε το 2020 και χαρακτηρίστηκε από τους προγραμματιστές του ως “η πλατφόρμα των πλατφορμών”.

Λειτουργία – σκοπός

Το πρωτόκολλο του Avalanche αξιοποιεί, με μοναδικό τρόπο, τρεις ξεχωριστές μπλοκ αλυσίδες για να δημιουργήσει ένα διαλειτουργικό και αξιόπιστο πλαίσιο για τους προγραμματιστές. Το δίκτυο έχει σαν κύριο στόχο να είναι γρήγορο, ευέλικτο, ασφαλές, προσιτό και εύκολα προσβάσιμο. Επιπλέον, το Avalanche είναι ένα project ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δει και να συνεισφέρει στον κώδικα της πλατφόρμας.

Το blockchain του Avalanche μπορεί να παρέχει πολύ γρήγορες συναλλαγές (σχεδόν στιγμιαία). Το δίκτυο φέρεται να μπορεί να επεξεργαστεί 4.500 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Η πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων της Avalanche υποστηρίζει τόσο αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) όσο και αυτόνομες αλυσίδες blockchain. Το Avalanche γενικά χρησιμοποιεί μηχανισμό συναίνεσης PoS (proof of stake). Όσοι έχουν AVAX μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα staking του project, ως μέσο επικύρωσης των συναλλαγών της αλυσίδας. Οι κάτοχοι AVAX με τα περισσότερα “κλειδωμένα” νομίσματα είναι και αυτοί που επιλέγονται να είναι οι επικυρωτές για τα νέα μπλοκ της αλυσίδας. Η κατοχή AVAX απαιτείται επίσης για τις ψηφοφορίες που έχουν να κάνουν με το μέλλον του project.

Δεδομένου ότι, όπως προείπαμε, το Avalanche θέλει να ανταγωνιστεί το Ethereum, ίσως αναρωτιέστε σε τι διαφέρουν τα δύο blockchain δίκτυα. Η Avalanche διεκδικεί τα εύσημα για ταχύτερο χρόνο διεκπεραίωσης συναλλαγών έναντι του Ethereum. Η παράλληλη φύση λειτουργίας του πρωτοκόλλου συναίνεσης της Avalanche είναι αυτή που επιτρέπει στο δίκτυο Avalanche να επικυρώνει τις συναλλαγές πολύ πιο γρήγορα από ότι το Ethereum.

Αν και το Ethereum λειτουργεί, επί του παρόντος, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, υποστηρίζοντας πολλά περισσότερα projects και συναλλαγές, η ανώτερη ικανότητα κλιμάκωσης του δικτύου του Avalanche μπορεί να δώσει στην πλατφόρμα του ένα μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα έναντι του Ethereum. Το Avalanche μπορεί να υποστηρίξει μεγάλο αριθμό συναλλαγών χωρίς να απαιτεί περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία αυτών των συναλλαγών.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το Avalanche και το Ethereum έχουν διαφορετικές δομές χρεώσεων στα τέλη συναλλαγών. Οι χρεώσεις και στις δύο πλατφόρμες ποικίλλουν ανάλογα με τη συμφόρηση του δικτύου. Ωστόσο, η δομή των τελών για την πλατφόρμα Avalanche ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τη διακυβέρνηση των χρηστών της και αυτό την κάνει φθηνότερη.

Η καινοτομία του Avalanche

Παρακάτω παρουσιάζονται τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Avalanche που το έκαναν να ξεχωρίζει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων:

– Ποσοστό δημιουργίας νομισμάτων: Η μέγιστη προσφορά του AVAX περιορίζεται στα 720 εκατομμύρια νομίσματα, αλλά οι χρήστες του AVAX καθορίζουν πόσο γρήγορα δημιουργούνται νέα νομίσματα. Οι κάτοχοι AVAX μπορούν να ελέγξουν το ποσοστό δημιουργίας νέων νομισμάτων ψηφίζοντας για την προσαρμογή του ποσού του AVAX που καταβάλλεται ως ανταμοιβή για την προσθήκη ενός νέου μπλοκ στο blockchain του Avalanche.

– Δομή προμήθειας συναλλαγής: Το κόστος διεκπεραίωσης συναλλαγών ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της συναλλαγής και τη συμφόρηση του δικτύου του Avalanche. Ωστόσο, όλα τα νομίσματα που αποτελούν μέρος των χρεώσεων αφαιρούνται από την κυκλοφορία για να μπορέσει το AVAX να γίνει πιο σπάνιο με την πάροδο του χρόνου. Οι χρήστες του Avalanche, όπως προείπαμε, ψηφίζουν για να αποφασίσουν τα τέλη συναλλαγών στην αλυσίδα.

– Μηχανισμός συναίνεσης: Οι συναλλαγές στο blockchain Avalanche επιβεβαιώνονται χρησιμοποιώντας μια μοναδική μέθοδο που απαιτεί πολλά μικρά, τυχαία υποσύνολα συμμετεχόντων στο δίκτυο για να επιβεβαιώσουν τις συναλλαγές προτού οι συναλλαγές θεωρηθούν οριστικές.

– Κίνητρα συμμετοχής: Ο υψηλός χρόνος λειτουργίας του δικτύου και οι γρήγοροι χρόνοι απόκρισης των συναλλαγών μπορούν να αυξήσουν το ποσό των ανταμοιβών σε AVAX το οποίο και μπορεί να κερδίσει ένας επικυρωτής του δικτύου.

Το κρυπτονόμισμα AVAX

Το AVAX χρησιμοποιείται για την πληρωμή τελών διεκπεραίωσης συναλλαγών, την ασφάλεια του δικτύου Avalanche και τη λειτουργία του ως βασική μονάδα λογαριασμού μεταξύ των blockchains στο δίκτυο του Avalanche.

Είναι σήμερα, βάσει κεφαλαιοποίησης, στο νούμερο 16 της γενικής κατάταξης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το max supply του είναι 720 εκατομμύρια νομίσματα, με το circulating supply του να βρίσκεται στα 298,9 εκατομμύρια και το total supply του στα 404,2 εκατομμύρια νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του AVAX έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του AVAX στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη. Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull run’’ στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση. Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του AVAX ήταν τα $ $146,22 στα οποία και έφτασε το Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $18,20.

2023

Το δίκτυο του Avalanche αναμένεται να προχωρήσει σε νέες συνεργασίες το 2023. Ως εκ τούτου, η μέση τιμή του θα μπορούσε να  κυμανθεί να σε ένα μέσο όρο $24 για το έτος 2023, με τη μέγιστη να φτάνει έως και τα $29.

2024

Το σύστημα burn που έχει η αλυσίδα και η ταχύτητα συναλλαγών του δικτύου του AVAX σίγουρα θα το κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα κρυπτονομίσματα με αποτέλεσμα να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές. Το γεγονός αυτό θα ανεβάσει την τιμή του ακόμη περισσότερο. Έτσι το 2024 η μέση τιμή του μπορεί να κυμανθεί στα $35 με μια μέγιστη να αγγίζει τα $40.

2025

Μέχρι το 2025 αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ η υιοθέτηση του AVAX δεδομένου ότι νέα project θα χτιστούν επάνω στο blockchain του. Ως εκ τούτου, η μέση τιμή του θα μπορούσε να αγγίξει τα $50, με τη μέγιστη να κυμαίνεται ακόμα και στα $56. Εάν ωστόσο υπάρξει κάποια μείωση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η μέση τιμή για το 2025 θα μπορούσε να κυμανθεί στα $48.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Avalanche πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του AVAX ακόμα και στα $400 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Συμπερασματικά, το AVAX αποτελεί μια καλή επενδυτική κίνηση για μακροχρόνιους επενδυτές. Είναι μια αλυσίδα blockchain που έφερε πολλές επαναστατικές μεθόδους στον χώρο, ιδιαίτερα στα θέματα διακυβέρνησης του project. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το Avalanche δε θα αργήσει να ανέβει στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Author Konstantinos