Κρυπτονόμισμα ApeCoin (APE)

Konstantinos
22 Δεκεμβρίου 2022
981 Views
apecoin price
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το ApeCoin (APE), ξεκίνησε το Μάιο του 2022. Είναι ένα κρυπτονόμισμα που υιοθετήθηκε ως το εγγενές νόμισμα του Bored Ape Yacht Club (BAYC), που αναπτύχθηκε από τη Yuga Labs. Το BAYC συγκαταλέγεται στις κορυφαίες συλλογές μη ανταλλάξιμων διακριτικών (NFTs) και έχει αναπτύξει μια μεγάλη και ενεργή κοινότητα.

Η ομάδα που ίδρυσε το ApeCoin περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον συνιδρυτή του Reddit, Alexis Ohanian, τον Yat Siu της ομάδας προγραμματιστών και κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου Animoca Brands και την επενδυτή της FTX, Amy Wu. Αυτοί αποτελούν και τη βασική ομάδα διαχείρισης του project. Ο κύριος ρόλος τους είναι να διασφαλίζουν την εφαρμογή των αποφάσεων του ApeDAO (σύστημα ψηφοφορίας για το μέλλον του project), το οποίο απευθύνεται στους κατόχους του APE token.

Η συλλογή BAYC παρουσιάζει πιθήκους (Ape στα Αγγλικά σημαίνει πίθηκος) που φαίνονται βαριεστημένοι, σε ψηφιακά έργα τέχνης με τη μορφή NFT. Επενδυτές σε όλο τον κόσμο έχουν βάλει τα χρήματά τους σε αυτά τα έργα τέχνης και μεταξύ των αγοραστών περιλαμβάνονται και διασημότητες όπως ο Justin Bieber και ο Eminem.

Λειτουργία  – σκοπός

Τo ApeCoin είναι ένα ERC-20 token, δηλαδή βασίζεται πάνω στο blockchain του Ethereum. Η χρησιμότητα του είναι φυσικά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες συναλλαγών του οικοσυστήματος APE. Το ApeCoin, όπως προαναφέραμε, έχει αναπτύξει ένα αποκεντρωμένο – αυτόνομο σύστημα για τους κατόχους του ή αλλιώς DAO όπως ονομάζεται (από τα αρχικά των λέξεων Decentralized Autonomous Organization). Όποιος έχει το νόμισμα επιτρέπεται να ψηφίσει στις σχετικές αποφάσεις που αφορούν στον τρόπο διακυβέρνησης του project.

Ο δημιουργός του Bored Ape Yacht Club, η Yuga Labs, λειτουργεί ως κύριο μέλος της κοινότητας στο ApeCoin DAO. Κάποιες από τις μεγαλύτερες συλλογές NFT που αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος APE είναι: το Bored Ape Yacht Club (BAYC), το Mutant Ape Yacht Club (MAYC) και το Bored Ape Kennel Club (BAKC).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Απριλίου του 2022, όταν η Yuga Labs άρχισε να κατασκευάζει την πρώτη συλλογή, μέσα σε 45 λεπτά η αξία αυτών των NFTs έφτασε στα 100.000 δολάρια και συγκέντρωσε συνολικά 320 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το BAYC το NFT που συγκεντρώνει τις μέγιστες πωλήσεις μέχρι στιγμής στην αγορά.

Η καινοτομία του ApeCoin

Το ApeCoin είναι σχεδιασμένο πανομοιότυπα με οποιοδήποτε άλλο token της τεχνολογίας blockchain και Web3. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν το ApeCoin στο οικοσύστημά του για να ενσωματώσουν το token στις υπηρεσίες που παρέχουν. Για παράδειγμα, στο Benji Bananas της Animoca Brands, ένα παιχνίδι για κινητά (P2E), που χρησιμοποιεί το APE. Η μεγάλη του καινοτομία ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για ένα token το οποίο είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένο με τα NFTs.

Το ApeCoin επίσης πρόκειται να ενσωματωθεί με το επερχόμενο metaverse οικοσύστημα που ονομάζεται Otherside.

Το κρυπτονόμισμα APE

Ως ένα token που βασίζεται σε DAO, το ApeCoin εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς στο οικοσύστημα. Οι περιπτώσεις χρήσης του ApeCoin περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συμμετοχής των κατόχων στη διακυβέρνησή του καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αποκλειστικές λειτουργίες του οικοσυστήματος, όπως παιχνίδια, εκδηλώσεις, εμπορεύματα και υπηρεσίες.

Το ApeCoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές φυσικά. Είναι επίσης αποδεκτό από τους περισσότερους δημιουργούς – προγραμματιστές, επειδή είναι ένα ERC-20 token. Τέλος, χρησιμοποιείται ήδη ως ανταμοιβή σε κατόχους NFTs του BAYC, οι οποίοι λαμβάνουν δωρεάν APE και μπορούν να πουλήσουν αμέσως.

Σήμερα το APE έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 32, της γενικής κατάταξης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το max και το total supply του είναι στα 1.000.000.000 νομίσματα, με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 361.250.000 νομίσματα.

Το 62% των tokens θα πάει στην κοινότητα του ApeCoin. Από αυτό, το 15% πηγαίνει στους κατόχους των συλλογών BAYC και MAYC. Το υπόλοιπο θα κυκλοφορήσει ως μέρος του «ταμείου οικοσυστήματος» του DAO.

Επίσης, το 16% των tokens έχει πάει απευθείας στο Yuga Labs. Από εκεί έχει οριστεί ένα μέρος να κατανεμηθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Jane Goodall.

Εν συνεχεία, το 14% των supply θα πάει στους «συνεισφέροντες στην κυκλοφορία» του token, οι οποίοι ορίζονται ως «οι εταιρείες και οι άνθρωποι που βοήθησαν να γίνει αυτό το project πραγματικότητα», αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι συνεισφέροντες είναι ελάχιστες.

Τέλος, το 8% των tokens θα πάει απευθείας στους τέσσερις ιδρυτές του Yuga Labs και της BAYC.

Πρόβλεψη της τιμής του APE έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του APE στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του APE ήταν τα $39,40 στα οποία και έφτασε το Μάρτιο του 2022. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $3,41.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το APE θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα η μέση τιμή του να ανέλθει σε περίπου $4,50 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $4,70.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα η τιμή του APE θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα αν τα NFTs του οικοσυστήματος συνεχίσουν να είναι όσο διάσημα είναι σήμερα. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $5 και μέγιστη τo $5,80.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως το APE θα προσελκύσει περισσότερους θαυμαστές των NFTs αλλά και περισσότερους προγραμματιστές που θα χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα. Έτσι το 2025, το APE μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $7,10, με μέση τιμή για το έτος τα $6,60. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση, η μέση τιμή του APE θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $6,10.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά και του ApeCoin πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του APE ακόμα και στα $60 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές, το APE θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Πρόκειται για ένα project που σαν βασικό του στόχο έχει τα NFTs. Παρόλα αυτά προσπαθεί να εξελίξει το οικοσύστημά του και να εισέλθει και σε άλλους τομείς της blockchain τεχνολογίας, όπως το metaverse.

Author Konstantinos