Ντουμπάι: H «Μέκκα» των κρυπτονομισμάτων

Konstantinos
28 Δεκεμβρίου 2022
980 Views
2ο κατάστημα στο Dubai Mall

Θέλετε να είναι η εντυπωσιακή φυσική ομορφιά του; ..Η μάλλον καλύτερα η τεχνητή ομορφιά του με τα χρήματα που έχουν πέσει εκεί από τους Άραβες. O φορολογικός παράδεισος; ..Η ασφάλεια που διαθέτει; ..Η απουσία της γραφειοκρατίας; ..Η πολυτελής ζωή που μπορεί να έχει ένας πλούσιος ξένος εκεί; Ότι και να είναι το Ντουμπάι έχει γίνει πόλος έλξης και όχι απλά το επισκέπτονται αλλά μετακομίζουν άνθρωποι καθημερινά από όλα τα μέρη του κόσμου εκεί, ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην πόλη του Ντουμπάι να πραγματοποιούνται πολλά crypto event, αλλά επίσης και πολλά crypto project να κάνουν ως έδρα τους το Ντουμπάι. Ακόμα, πολλά μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν ξεκινήσει ήδη τις διεργασίες δραστηριοποίησής τους εκεί. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε την πόλη του Ντουμπάι να μετατρέπεται σε «Μέκκα» των κρυπτονομισμάτων.

Το πρώτο φυσικό κατάστημα NFT στο Ντουμπάι


Το Fastex Ecosystem, που υποστηρίζεται από την κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, τη SoftConstruct, έχει στόχο να κάνει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και εικονικής τέχνης πιο εύκολη από ποτέ.

Έτσι στις 22 Δεκεμβρίου στην πόλη του Ντουμπάι και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο Mall of the Emirates, έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου φυσικού καταστήματος NFT, με την παρουσία αρκετών καλλιτεχνών και δημιουργών NFT.

Το ftNFT είναι ένα εντυπωσιακό υπερπολυτελές κατάστημα σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Ντουμπάι που προσπαθεί θα λέγαμε να δώσει ζωή στον εικονικό κόσμο. Οι επισκέπτες στο κατάστημα θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν, να ασχοληθούν και να αγοράσουν έργα NFT, αλλά και να σκανάρουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό, καθώς διαθέτει 3D NFT Scanner. Το κατάστημα ftNFT δηλώνει ανοιχτό σε συνεργασίες με καλλιτέχνες, δημιουργούς και εταιρείες που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τα έργα τέχνης τους εκεί.

Για αρχή έχει ανακοινωθεί ότι θα ανοίξουν δύο καταστήματα ftNFT τα οποία θα είναι στα πιο δημοφιλή εμπορικά κέντρα του Ντουμπάι. Το πρώτο όπως είπαμε άνοιξε στο Mall of the Emirates, ενώ το δεύτερο να αναμένεται να λειτουργήσει στο Dubai Mall.

Εκατομμύρια επισκέπτες λοιπόν μπορούν να αλληλεπιδράσουν, να ασχοληθούν και να αγοράσουν, ακόμα και να σκαναρουν όπως είπαμε τον εαυτό τους, μέσα σε ένα φυσικό κατάστημα NFT. Πάντως όπως αναφέρεται, τα καταστήματα ftNFT έχουν δημιουργηθεί περισσότερο για να εκπαιδεύουν τον κόσμο στα NFT, από το να πουλάνε. Δηλαδή τα προϊόντα που εκτίθενται εκεί είναι περισσότερο σαν εκθέματα ενός μουσείου παρά ως αγαθά που μπορεί να αγοράσει κάποιος σε ένα κατάστημα, αυτό δηλώνει η εταιρεία. Οπότε οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για το Web3, τα NFT, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται άμεσα μέσα στα φυσικά καταστήματα, αλλά αν θέλουν και να αγοράσουν βέβαια.


Τι είναι τα NFTs


Τα NFTs με απλά λόγια είναι μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία είναι δυνατή η αγορά των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Επομένως το κάθε NFT έχει έναν μόνο ιδιοκτήτη τη φορά και η ιδιοκτησία καταγράφεται σε ένα blockchain. NFT θα μπορούσε να είναι ένα έργο τέχνης, μία εικόνα, ένα εισιτήριο, ένα εικονικό avatar, logo, μουσική κ.α. για το οποίο είναι δυνατή η αγορά των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας.

Τα NFTs (μη ανταλλάξιμα διακριτικά) τα είδαμε να εκτινάσσονται σε δημοτικότητα το 2021 και κάποια από αυτά να είχαν φτάσει να πωλούνται ακόμα και για εκατομμύρια δολάρια! Τελικά φαίνεται ότι ήρθαν εδώ για να μείνουν και η δημοτικότητα τους μάλλον θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα έτη. Μπορεί να διανύουμε μία bear αγορά, να βλέπουμε εν μία νυκτί, νομίσματα ή ανταλλακτήρια να εξαφανίζονται από τον χάρτη, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο bear market, ή και πίσω από άλλα να κρύβονται απατεώνες δημιουργοί και διαχειριστές, που έχουν ως μοναδικό σκοπό να εξαπατήσουν τον κόσμο, βλ. FTX. Ωστόσο την εξέλιξη που υπάρχει στον χώρο των κρύπτο και του blockchain αυτή την στιγμή κανείς και τίποτα δεν φαίνεται να είναι ικανό να την σταματήσει.

Author Konstantinos