ΑΛΚΜΑΑΡ: Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που πληρώνει τους παίκτες της με bitcoin

Konstantinos
26 Οκτωβρίου 2022
1015 Views
skysports az alkmaar champions league 5078457

Η ΑΖ Άλκμααρ είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πόλη Άλκμααρ της Ολλανδίας. Θεωρείται μια από τις καλές ομάδες της χώρας, δεδομένου ότι έχει κατακτήσει δύο φορές το Ολλανδικό πρωτάθλημα και τέσσερις φορές το Κύπελλο Ολλανδίας. Μάλιστα, το 1981 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει το τρόπαιο και το 2005 έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο σύλλογος της Άλκμααρ προχώρησε τον Ιούλιο του 2021 σε μια πρωτοποριακή απόφαση: να πληρώνει μέρος της αμοιβής των παικτών της σε Bitcoin, αφού πρώτα υπέγραψε αποκλειστική συνεργασία με την ολλανδική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Bitcoin Meester. Το Bitcoin Meester είναι μία από τις λίγες ρυθμιζόμενες πλατφόρμες κρυπτογράφησης στην Ολλανδία με την κεντρική τράπεζα της χώρας να παρακολουθεί προσεκτικά τις δραστηριότητες των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων και των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Η ομάδα στη συνέχεια συμφώνησε ότι θα λαμβάνει μέρος των αποδοχών της χορηγίας σε Bitcoin. H AZ Alkmaar ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της αυτή την απόφαση καθώς και τη συνεργασία της με την Bitcoin Meester.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του συλλόγου, η AZ θα διατηρήσει έσοδα σε Bitcoin, τα οποία και θα κρατηθούν στον επίσημο ισολογισμό του συλλόγου. Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν παρείχε συγκεκριμένες χρηματικές λεπτομέρειες, ούτε αναφέρει το ποσό που θα πληρώνεται σε Bitcoin προς την ομάδα.

Οι πληρωμές μισθών σε BTC γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς στον αθλητικό κόσμο, με ομάδες από διάφορα franchise, όπως η National Basketball Association (NBA) και η National Football League (NFL) – αμφότερες στις Ηνωμένες Πολιτείες – να επιλέγουν να πληρώνουν τους αθλητές σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εμπορικός διευθυντής του συλλόγου, κύριος Michael Koster, πολλοί άνθρωποι είναι θετικά προσκείμενοι προς τα κρυπτονομίσματα και υποστηρίζουν το Bitcoin. Ως αποτέλεσμα, ο σύλλογος αποφάσισε να το υιοθετήσει για τις πληρωμές του. Τόνισε επίσης ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων επεκτείνεται συνεχώς και πολλοί χρήστες την ακολουθούν. Έτσι, η απήχηση του κλάδου προσέλκυσε και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο να ενταχθεί στην τάση αυτή.

Ωστόσο, ο Koster ανέφερε ότι οι ποδοσφαιρικές οντότητες δεν είναι πολύ έμπειρες στη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Γι’ αυτό έπρεπε να συνεργαστούν με το Bitcoin Meester, για να τους καθοδηγήσει στη διαδικασία.

Παρακάτω είναι η δήλωση του εμπορικού διευθυντή της AZ Alkmaar, κυρίου Michael Koster:

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων ανθεί, με εκθετική αύξηση των χρηστών τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ελκυστικό, αλλά επειδή πρόκειται για μια νέα αγορά είναι σημαντικό να υπάρχει κάποια καθοδήγηση. Δεν είναι όλοι ήδη καλά εξοικειωμένοι με τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin Meester είναι σε θέση να καθοδηγήσει νέους χρήστες σε αυτόν τον κόσμο με υπεύθυνο τρόπο».

Ως αποτέλεσμα λοιπόν, η AZ Alkmaar πρόκειται να γίνει η πρώτη ομάδα στην Ολλανδία που θα πληρώνει τους μισθούς των παικτών της σε Bitcoin, προκαλώντας ενθουσιασμό στους θερμούς υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Bitcoin πιο συγκεκριμένα. Ο κόσμος του αθλητισμού και τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να έχουν αυξημένη διασταύρωση. Δημιουργούνται συνεχώς νέα fan tokens μεγάλων ομάδων που προσφέρουν προνόμια στους οπαδούς τους, όπως εκπτώσεις σε πώληση εισιτηρίων μέσω πλατφορμών blockchain και ακόμη και συμφωνίες χορηγιών. Η κρυπτογράφηση και η αποκεντρωμένη τεχνολογία υιοθετούνται όλο και περισσότερο από τον κλάδο.

Τον Ιανουάριο του 2021, το BTCManager ανέφερε ότι το NFL (National Football League) πρωτοστατούσε στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στον κόσμο του αθλητισμού. Πράγματι, ορισμένες αξιόλογες ομάδες και αθλητές – σταρ έχουν αρχίσει να δέχονται Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως πληρωμή. Τέλος, μεγάλες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων, όπως το Crypto.com και η FTX, εξασφαλίζουν επίσης συμφωνίες χορηγιών και δικαιώματα ονοματοδοσίας σταδίων με αθλητικές ομάδες παγκόσμιου βεληνεκούς.

Author Konstantinos