Αεροπορική εταιρεία στην Αργεντινή γίνεται η πρώτη που προσφέρει εισιτήρια ως NFT «Algorand»

Konstantinos
3 Απριλίου 2023
875 Views
Algo

Η Flybondi, μια αργεντίνικη αεροπορική εταιρεία με πτήσεις σε χαμηλό κόστος, έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια ως μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) στο blockchain Algorand. Η πρωτοβουλία, που ονομάζεται Ticket 3.0, είναι πλέον διαθέσιμη για εσωτερικούς προορισμούς και στοχεύει να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στους επιβάτες στα ταξίδια τους.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Flybondi, Mauricio Sana, το Ticket 3.0 επιτρέπει στους πελάτες να αλλάξουν το όνομα στο πάσο, να το δώσουν ή να το μεταφέρουν σε άλλο άτομο χωρίς δυσκολίες που συνήθως προκύπτουν από την αλλαγή της ιδιοκτησίας των παραδοσιακών αεροπορικών εισιτηρίων.

Αυτή η καινοτομία είναι μια επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας της Flybondi με την TravelX, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία blockchain που σχετίζεται με ταξίδια. Με την ενσωμάτωση του blockchain Algorand, η αεροπορική εταιρεία στοχεύει να προσφέρει ένα νέο επίπεδο ελευθερίας στους επιβάτες της, δημιουργώντας παράλληλα θετικό αντίκτυπο στον κλάδο των αερομεταφορών μέσω της καινοτομίας και της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain. Η εισαγωγή του Ticket 3.0 έρχεται σε μια περίοδο που ο τουριστικός τομέας προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19, η οποία έχει επηρεάσει σοβαρά τον κλάδο των μεταφορών εδώ και χρόνια.

Η Flybondi, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και έχει την έδρα της στο Μπουένος Άιρες, εκτελεί πτήσεις προς 13 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημοφιλών τοπικών σημείων. Η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε επίσης να εκτελεί πτήσεις μεταξύ της πρωτεύουσας της Αργεντινής και του Ρίο ντε Τζανέιρο τον Οκτώβριο του 2019.

Η χρήση της τεχνολογίας blockchain στην αεροπορική βιομηχανία δεν είναι νέα. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Air France-KLM και Lufthansa, έχουν πειραματιστεί με τη χρήση blockchain για να απλοποιήσουν τις δραστηριότητές τους και να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών. Ωστόσο, η απόφαση της Flybondi να εκδώσει εισιτήρια ως NFT είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στη χρήση της τεχνολογίας blockchain στον κλάδο των αερομεταφορών.

Τα NFT είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που είναι μοναδικά και δεν μπορούν να ανταλλάσσονται με άλλα ίσης αξίας, σε αντίθεση με τα ανταλλάξιμα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα. Χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να επαληθεύσουν την ιδιοκτησία και να διασφαλίσουν ότι το κάθε περιουσιακό στοιχείο δεν μπορεί να αντιγραφεί ή να παραποιηθεί. Τα NFT έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια σε διάφορους κλάδους, όπως η τέχνη, ο αθλητισμός και τα παιχνίδια. Η απόφαση της Flybondi να χρησιμοποιεί NFT για αεροπορικά εισιτήρια προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά χάρτινα εισιτήρια. Για παράδειγμα, τα NFT είναι πιο ασφαλή, καθώς δεν μπορούν να αντιγραφούν ή να πλαστογραφηθούν, μειώνοντας τον κίνδυνο απάτης. Είναι επίσης πιο ευέλικτα, επιτρέποντας στους επιβάτες να μεταφέρουν ή να πουλήσουν τα εισιτήριά τους χωρίς να χρειάζονται μεσάζοντες. Αυτή η ευελιξία μπορεί επίσης να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν το κόστος εξαλείφοντας την ανάγκη για πλατφόρμες μεταπώλησης εισιτηρίων. Επιπλέον, η χρήση των NFT μπορεί να παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τις ταξιδιωτικές συνήθειες και τις προτιμήσεις των πελατών τους. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους, την προσφορά εξατομικευμένων συστάσεων και την παροχή στοχευμένων εκστρατειών μάρκετινγκ.

Εν κατακλείδι

Η απόφαση της Flybondi να προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια ως NFT στο blockchain Algorand είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη χρήση της τεχνολογίας blockchain στον κλάδο των αερομεταφορών. Αυτή η καινοτομία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά χάρτινα εισιτήρια, όπως μεγαλύτερη ευελιξία, ασφάλεια και εξοικονόμηση κόστους. Καθώς η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία COVID-19, μπορούμε να αναμένουμε να δούμε περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να πειραματίζονται με την τεχνολογία blockchain για να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους και την εμπειρία των πελατών τους.

Author Konstantinos