Το ανταλλακτήριο Huobi επιβεβαιώνει απολύσεις 20% και βλέπει εκατομμύρια δολάρια εκροές

Konstantinos
8 Ιανουαρίου 2023
907 Views
huobi global

Η Huobi Global ιδρύθηκε το 2013 στο Πεκίνο, από τον Leon Li. Είχε φτάσει σε σημείο να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στην Κίνα. Ωστόσο, το ρυθμιστικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε στην Κίνα για τα κρυπτονομίσματα ανάγκασε τη Huobi να μεταφέρει τις υπηρεσίες και την έδρα της εκτός της χώρας, το 2017. Μεταφέρθηκε στις Σεϋχέλλες και δημιούργησε νέα έδρα στη Σιγκαπούρη, δίνοντας έμφαση στην επέκτασή της και σε άλλες ασιατικές αγορές αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο ιδρυτής και πλειοψηφικός μέτοχος της Huobi, Leon Li, είχε πουλήσει το 2022  ολόκληρο το μερίδιο του από το ανταλλακτήριο, στη Sun-linked About Capital.  Μετά την εξαγορά από τους νέους μετόχους αρκετά βασικά στελέχη αποχώρησαν επίσης από την Huobi.

Η νέα ηγεσία μετά την εξαγορά είχε ανακοινώσει: «Έχοντας ολοκληρώσει την έξοδο της από την αγορά της Κίνας, η Huobi Global, θα ξεκινήσει μία σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αντί να κυκλοφορούμε νέα Token, η βασική μας εστίαση θα είναι η υποστήριξη του Huobi Token (ΗΤ), για να ενισχύσει την θέση του στην βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων». 

Πλέον το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Huobi φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετές  δυσκολίες σε αυτό το bear market και γι’ αυτό πρόκειται να απολύσει περίπου το 20% του προσωπικού του, καθώς μειώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

 «Με την τρέχουσα κατάσταση της bear αγοράς, μία πολύ μικρή ομάδα θα διατηρηθεί στο μέλλον» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Huobi.

 O Justin Sun, o οποίος είναι μέλος του συμβουλίου της εταιρείας Huobi, ανέφερε ότι οι περικοπές προσωπικού αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Ο ίδιος να θυμίσουμε ότι είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς, πως η εταιρεία επρόκειτο να προβεί σε μείωση του προσωπικού της,  πριν λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα σε κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε δηλώσει ότι οι αναφορές για τις απολύσεις του ανταλλακτηρίου ήταν «αναληθείς».

To Huobi αφού επιβεβαίωσε τη μείωση του προσωπικού του κατά 20%, μέσα σε ένα 24ωρο παρουσίασε εκροές 64 εκατ. δολαρίων, με αποτέλεσμα οι εβδομαδιαίες εκροές του να φτάνουν πάνω από 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας δεδομένων blockchain Nansen.

 Ο Justin Sun  o οποίος κατέχει την πλειοψηφία των μεριδίων της Huobi, απέσυρε 100 εκατ. δολάρια που είχε στην Binance σε stablecoins (USDC, USDT) και τα μετέφερε στο Huobi, ώστε να εξισορροπήσει την κατάσταση από τις εκροές που προέκυψαν την τελευταία βδομάδα.

Το ανταλλακτήριο Huobi είχε περίπου 1.600 υπαλλήλους παγκοσμίως από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση των Financial Times. Σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko , το Huobi είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο, με περίπου 367 εκατομμύρια δολάρια 24ωρου όγκου καθημερινά και 12,5 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις. Να τονίσουμε, ότι το ανταλλακτήριο δεν λειτουργεί στις  ΗΠΑ από το 2019.  Παρ’ όλα αυτά παρουσιάζει αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα.

Απολύσεις στον κλάδο κρυπτογράφησης

Η bear αγορά που διανύουμε εδώ και ένα περίπου χρόνο, δείχνει να επηρεάζει αρκετά από τα μεγάλα ανταλλακτήρια στον χώρο της κρυπτογράφησης. Το ανταλλακτήριο Crypto.com, τον μήνα Ιούνιο απέλυσε 260 υπαλλήλους του. Τον μήνα Ιούλιο του 2022, η Coinbase ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 18% του προσωπικού της (1.100 υπαλλήλους).  Ένα άλλο μεγάλο ανταλλακτήριο, το Kraken, το Νοέμβριο του 2022, μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων του κατά 30%, (περίπου 1.100 υπαλλήλους).

Author Konstantinos