Κρυπτονόμισμα Tron (TRX)

Konstantinos
13 Νοεμβρίου 2022
944 Views
tron
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Tron (TRX) είναι μια αποκεντρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain με το δικό της κρυπτονόμισμα, που ονομάζεται Tronix ή TRX. Το Tron Foundation, ιδρύθηκε το 2017 από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Σιγκαπούρης. Αρχικά βγήκε στην αγορά της Ασίας κυρίως. Σήμερα όμως το Tron έχει παγκόσμια απήχηση. Η πλατφόρμα έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Ιδρύθηκε από τον Justin Sun, ο οποίος είναι τώρα διευθύνοντας σύμβουλος στην Tron, που έχει γραφεία στη Σιγκαπούρη και στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Sun είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος του BitTorrent, της γνωστής πλατφόρμας κοινής χρήσης και διαμοιρασμού αρχείων.

Λειτουργία  – σκοπός

Το Tron χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και του δικτύου peer-to-peer (P2P) για να εξαλείψει τους μεσάζοντες και να επιτρέψει στους δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου να πουλήσουν τη δουλειά τους απευθείας στους καταναλωτές. Πριν δημιουργήσει τη δική του αλυσίδα, ήταν βασισμένο πάνω στο blockchain του Ethereum. Οι προγραμματιστές του λογισμικού του Tron χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού Solidity για να δημιουργήσουν εφαρμογές που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα.

Η δομή του δικτύου Tron έχει συγκριθεί με αυτή της πλατφόρμας Ethereum και χρησιμοποιεί μερικά από τα ίδια βασικά δομικά στοιχεία, όπως αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps), έξυπνα συμβόλαια (smart contracts) και tokens. Το blockchain του Tron είναι αρκετά εύχρηστο για τους προγραμματιστές που θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους tokens στο δίκτυό του. Αυτά τα token μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στις αποκεντρωμένες εφαρμογές των χρηστών (dApps) στο δίκτυο.

Το τελικό στάδιο του σχεδίου ανάπτυξης του project περιλαμβάνει και την υποστήριξη παιχνιδιών στο blockchain του Tron. Αυτά τα παιχνίδια θα είναι εντελώς αποκεντρωμένα και οι χρήστες θα μπορούν να ανταμείψουν απευθείας τους δημιουργούς εάν τους άρεσε το παιχνίδι.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Tronix και το Ethereum θα είναι στο μέλλον βασικοί ανταγωνιστές για τις επιχειρήσεις που θα ασχοληθούν με τα κρυπτονομίσματα. Το stable coin USD Coin, που κυκλοφορεί στο Tron, ξεπέρασε τα 108 εκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη της υποστήριξης του από το blockchain του Tron.

Αυτό «θα μπορούσε να είναι άλλο ένα σημάδι ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων στρέφονται όλο και περισσότερο σε blockchains που παρέχουν φθηνότερες χρεώσεις συναλλαγών με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι το Ethereum», ανέφερε το Coindesk τον Ιούλιο του 2021. Το TRX είναι επίσης και το βασικό νόμισμα που χρησιμοποιεί το hot wallet Trust Wallet.

Η διαδικασία συναίνεσης του δικτύου του Tron βασίζεται στον μηχανισμό PoS (proof of stake). Οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στην επιλογή αυτή κρατώντας και κάνοντας staking τα TRX τους. Ένας χρήστης μπορεί να κάνει staking τα TRX νομίσματά του και σε DeFi πλατφόρμες ή ανταλλακτήρια αλλά και μέσω του Trust Wallet.

Η καινοτομία του Tron

Το Tron δεν έφερε κάποια σημαντική πρωτοτυπία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, δεδομένου ότι είναι αρκετά όμοιο με το blockchain του Ethereum, όπως προείπαμε. Φυσικά στοχεύει σε φθηνότερες και γρηγορότερες συναλλαγές σε σχέση με το Ethereum. Πράγματι, η χρέωση συναλλαγής στην αποκεντρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του Tron είναι αρκετά χαμηλή. Επιπλέον, οι συναλλαγές στο δίκτυο Tron γίνονται απίστευτα γρήγορα επειδή υποστηρίζει έως και 2000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Το κρυπτονόμισμα του Tron

Το εγγενές κρυπτονόμισμα της blockchain αλυσίδας του Tron είναι το TRX, όπως προείπαμε. Οι χρήστες του δικτύου χρησιμοποιούν το TRX για να πληρώσουν απευθείας τους δημιουργούς περιεχομένου για πρόσβαση στις εφαρμογές τους. Οι δημιουργοί περιεχομένου δεν πληρώνουν προμήθεια συναλλαγής στην Tron.

Το TRX, τη στιγμή που γράφεται το παρόν έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να είναι στο νούμερο 15 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όπως και το Ethereum έτσι και το TRX, δεν έχει max supply. Δημιουργήθηκε αρχικά με ένα συνολικό supply 100.850.743.812 νομισμάτων εκ των οποίων σήμερα είναι διαθέσιμα στην αγορά (circulation και total supply) τα 92.230.161.907.

Πρόβλεψη της τιμής του TRX έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του TRX στα επόμενα έτη, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε κομβικά σημεία, τεχνική ανάλυση και στη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη καθώς και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη. Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση. Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του TRX ήταν τα $0,3004 στα οποία και έφτασε τον Ιανουάριο του 2018. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,06134.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το Tron θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κάνοντας νέες συνεργασίες με πλατφόρμες DeFi και προσελκύοντας περισσότερους προγραμματιστές. Υπάρχει πιθανότητα η μέση τιμή του TRX να ανέλθει σε περίπου $0,09 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $0,11.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη τιμής του TRX θα εκτιναχθεί, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει η αισιοδοξία πως το νόμισμα θα προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $0,14 και μέγιστη τα $0,17.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως το TRX θα αρέσει σε πολλούς επενδυτές αλλά και προγραμματιστές blockchain. Εάν η αγορά επικεντρωθεί στη μακροχρόνια επένδυση για το project, η τιμή μπορεί να αυξηθεί ακόμα υψηλότερα. Ως εκ τούτου, το 2025, μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $0,24, με μέση τιμή για το έτος τα $0,22. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του TRX θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $0,20.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Tron πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του TRX ακόμα και στα $1,10 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το Tron θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Ωστόσο, η πάλη με το Ethereum θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την μελλοντική ανάπτυξή του. Είναι γεγονός ότι το Ethereum, με τις μελλοντικές του αναβαθμίσεις, αναμένεται να ξεπεράσει τον σκόπελο των υψηλών fees και να βελτιώσει την ταχύτητα συναλλαγών που γίνονται στο δίκτυό του. Εάν συμβούν όλα αυτά, το Tron δε θα έχει κάποιον ουσιαστικό λόγο να θεωρείται στα συγκεκριμένα σημεία καλύτερο από το Ethereum και θα πρέπει να βρει νέους τρόπους για να καινοτομήσει και να ξεχωρίσει στην αγορά.

Author Konstantinos