Το Τέξας παίρνει θέση: Ψηφίζει υπέρ της προσθήκης κρυπτονομισμάτων στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων της Πολιτείας

Konstantinos
13 Μαΐου 2023
896 Views
https   cdn.cnn .com cnnnext dam assets 210827143236 texas state capitol 0731

Σε μια απόφαση ορόσημο, οι νομοθέτες του Τέξας ψήφισαν για την τροποποίηση της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων της πολιτείας ώστε να αναγνωρίζεται το δικαίωμα των ατόμων να κατέχουν, να διατηρούν και να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα. Η τροποποίηση, γνωστή ως Bill HJR 146, επιτρέπει στους Τεξανούς την ελευθερία να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin για συναλλαγές και συμβάσεις αγαθών και υπηρεσιών. Με μια συντριπτική πλειοψηφία 139 ψήφων υπέρ και μόνο δύο κατά, η τροπολογία επιδιώκει να προστατεύσει το οικονομικό απόρρητο των Τεξανών και να προσφέρει ένα εναλλακτικό μέσο διατήρησης του πλούτου ενόψει του ασταθούς δολαρίου ΗΠΑ.

Η σημασία της τροποποίησης

Με την προσθήκη ψηφιακών νομισμάτων στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Τέξας, το νομοθετικό σώμα της πολιτείας στοχεύει να προστατεύσει τις βασικές ελευθερίες και να διευρύνει την οικονομική αυτονομία των ατόμων. Παρόμοια με τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των ΗΠΑ, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Τέξας εγγυάται θεμελιώδεις ελευθερίες όπως η ελευθερία του λόγου και η θρησκεία. Ωστόσο, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Τέξας περιέχει επίσης διατάξεις ειδικές για την πολιτεία. Με την προσθήκη ψηφιακών νομισμάτων, η πρόσφατη τροποποίηση εξουσιοδοτεί τους Τεξανούς να χρησιμοποιούν αυτά τα νομίσματα ως μέσο συναλλαγής, επιβεβαιώνοντας το δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε συναλλαγές χρησιμοποιώντας μια αμοιβαία αποδεκτή μορφή νομίσματος. Αυτή η συμπερίληψη αναγνωρίζει τη σημασία της οικονομικής αυτονομίας και διευρύνει το φάσμα των επιλογών που είναι διαθέσιμες στους Τεξανούς για τη διεξαγωγή εμπορίου.

Το ταξίδι προς την υλοποίηση                

Το νομοσχέδιο HJR 146, που προτάθηκε από τον κρατικό εκπρόσωπο Giovani Capriglione, συγκέντρωσε σημαντική υποστήριξη κατά τη νομοθετική διαδικασία (139 ψήφους υπέρ). Υπάρχει μία ακόμα ψηφοφορία στη Βουλή και μετά πηγαίνει στη Γερουσία και σε ψηφοφορία του λαού. Ο Τομ Γκλας, ιδρυτής της ομάδας Συνταγματικής Επιβολής του Τέξας, εξήγησε ότι αυτή η τροπολογία θα τους επιτρέψει να έχουν ένα νομικό επιχείρημα στο ομοσπονδιακό δικαστικό σώμα, επικαλούμενος την ένατη τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία αναγνωρίζει φυσικά δικαιώματα πέρα από αυτά που αναφέρονται ρητά, για την υποστήριξη της συνταγματικής εγκυρότητας της κατοχής και χρήσης ψηφιακών νομισμάτων.

Προστασία του οικονομικού απορρήτου

 Η συμπερίληψη των ψηφιακών νομισμάτων στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Τέξας έχει τεράστια σημασία για την προστασία του οικονομικού απορρήτου των Τεξανών. Η ομάδα Συνταγματικής Επιβολής του Τέξας υποστηρίζει ότι τα εναλλακτικά νομίσματα είναι απαραίτητα για να προστατεύσουν τον πλούτο που συσσωρεύουν οι εργατικοί Τεξανοί από τη διάβρωση που προκαλείται από ένα ασταθές δολάριο ΗΠΑ. Τονίζει την ανάγκη να αποφευχθεί η πλήρης εξάρτηση από τις παγκόσμιες οικονομικές ελίτ, καθώς θα εκθέσει τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των Τεξανών σε κινδύνους υποτίμησης και κατάσχεσης από το κράτος. Επιτρέποντας τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, οι Τεξανοί αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο στις οικονομικές τους υποθέσεις.

Εν κατακλείδι

Οι νομοθέτες του Τέξας έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την υιοθέτηση της ψηφιακής εποχής ψηφίζοντας υπέρ της τροποποίησης της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων της πολιτείας ώστε να συμπεριληφθούν τα ψηφιακά νομίσματα. Αυτή η απόφαση αναγνωρίζει την αυξανόμενη σημασία των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και παρέχει στους Τεξανούς την ελευθερία να τα χρησιμοποιούν ως μέσο ανταλλαγής. Προστατεύοντας το οικονομικό απόρρητο και ενδυναμώνοντας τα άτομα με μεγαλύτερο έλεγχο της περιουσίας τους, η τροπολογία ανταποκρίνεται στο εξελισσόμενο οικονομικό τοπίο. Καθώς το νομοσχέδιο προχωρά στη νομοθετική διαδικασία, ανοίγει ευκαιρίες για νομικά επιχειρήματα που τονίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Τεξανών να αγκαλιάσουν τα ψηφιακά νομίσματα στην επιδίωξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ανεξαρτησίας.

Author Konstantinos