Το Πεκίνο δημοσιεύει τη Λευκή Βίβλο για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης του Web3

Konstantinos
29 Μαΐου 2023
956 Views
6cdbbfe8 43af 4f6f b7d5 35000b92afc7 b632c394

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί μια πιθανή αλλαγή στη στάση της Κίνας απέναντι στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, η δημοτική κυβέρνηση του Πεκίνου δημοσίευσε μια λευκή βίβλο με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την προώθηση του τομέα Web3. Η «Λευκή Βίβλος Καινοτομίας και Ανάπτυξης Web3», που παρουσιάστηκε στο διάσημο φόρουμ Zhongguancun από την Δημοτική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου, υπογραμμίζει τη σημασία της τεχνολογίας Web3 στη διαμόρφωση του μέλλοντος της βιομηχανίας του Διαδικτύου.

Το Όραμα του Πεκίνου για την Καινοτομία στο Web3

Με τις φιλοδοξίες να καθιερώσει το Πεκίνο ως κορυφαίο παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας για την ψηφιακή οικονομία, η δημοτική κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια γιουάν (14 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως μέχρι το 2025 για να υποστηρίξει την ανάπτυξη Web3. Αυτή η δέσμευση καταδεικνύει την αναγνώριση της κυβέρνησης της στρατηγικής σημασίας της τεχνολογίας Web3 στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της τεχνολογικής προόδου. Αξιοποιώντας τους πόρους και την τεχνογνωσία του Zhongguancun, που συχνά αναφέρεται ως η Silicon Valley της Κίνας, το Πεκίνο στοχεύει να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα, να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την καινοτομία στο Web3.

Υποστήριξη πολιτικής για την ανάπτυξη του Web3

Η Λευκή Βίβλος υπογραμμίζει την πρόθεση του Πεκίνου να παράσχει ισχυρή πολιτική υποστήριξη και να επιταχύνει τις τεχνολογικές εξελίξεις για να καλλιεργήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας Web3. Προσφέροντας ευνοϊκούς κανονισμούς, βελτιωμένες διαδικασίες και κίνητρα, η κυβέρνηση στοχεύει να προσελκύσει εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα για να συνεργαστούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των τεχνολογιών Web3. Αυτή η προσέγγιση ευθυγραμμίζεται με την παγκόσμια τάση των κυβερνήσεων να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του blockchain, της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για την προώθηση του οικονομικού μετασχηματισμού και της τεχνολογικής προόδου.

Λευκή Βίβλος Web3, Κανονισμοί Χονγκ Κονγκ & Αναγνώριση του CZ

Η κυκλοφορία της λευκής βίβλου Web3 συμπίπτει με τους νέους κανονισμούς για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στον κλάδο σε όλο τον κόσμο. Από την 1η Ιουνίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ θα εφαρμόσει ένα πλαίσιο αδειοδότησης για πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το χρονοδιάγραμμα αυτών των εξελίξεων είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao (CZ). Ο συγχρονισμός της κυκλοφορίας της Λευκής Βίβλου και των επερχόμενων κανονισμών υπογραμμίζει μία αυξανόμενη δυναμική στην περιοχή και υπογραμμίζει τον πιθανό αντίκτυπο των ρυθμιστικών εξελίξεων στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Η μεταβαλλόμενη προοπτική της Κίνας

Η Κίνα εφαρμόζει παραδοσιακά αυστηρούς κανονισμούς και απαγορεύσεις στα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η πρόσφατη έκδοση της λευκής βίβλου Web3 υποδηλώνει μια πιθανή αλλαγή στην προσέγγιση της χώρας. Ένας κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, η China Central Television, αφιέρωσε ένα μικρό μέρος του προγράμματός του για να παρουσιάσει και να συζητήσει για τα κρυπτονομίσματα έχοντας σε περίοπτη θέση το λογότυπο Bitcoin και ένα ATM Bitcoin στο Χονγκ Κονγκ. Αν και το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει αφαιρεθεί έκτοτε, η μετάδοσή του προκάλεσε απορία στον κλάδο, με αρκετούς να το ερμηνεύουν ως ένδειξη της μεταβαλλόμενης στάσης της Κίνας στα κρυπτονομίσματα.

Author Konstantinos