Τα σημαντικότερα τελευταία νέα από την αγορά των crypto 29/12

Konstantinos
29 Δεκεμβρίου 2022
898 Views
imgpsh fullsize anim
Ανταλλακτήρια – Νέα

– Σύμφωνα με το παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters (28 Δεκεμβρίου), ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 3 Ιανουαρίου ώστε να υποβάλει ένσταση για τις εις βάρος  κατηγορίες του, έως τώρα. Συγκεκριμένα, είναι δύο κατηγορίες για απάτη μέσω εμβάσματος και έξι κατηγορίες για συνωμοσία εναντίον του σε σχέση με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX. 

Ο ίδιος ο Bankman έχει δηλώσει από την αρχή των γεγονότων, της FTX με την Alameda Research, πως δεν έχει διαπράξει απάτη και ότι είναι αθώος. Ο πρώην λοιπόν διευθύνων σύμβουλος της FTX, θα εμφανιστεί ενώπιον του περιφερειακού δικαστή Lewis Kaplan στο Μανχάταν για να το αποδείξει αυτό. Να ενημερώσουμε ότι ο Lewis Kaplan ορίστηκε ως νέος δικαστής στην υπόθεση πριν λίγες ημέρες, καθώς η δικαστής Ronnie Abrams παραιτήθηκε, λόγω διασυνδέσεων μεταξύ της FTX και του δικηγορικού γραφείου του συζύγου της.  

– Ενώ οι εξελίξεις για την υπόθεση της FTX και τον ιδρυτή της Sam Bankman-Fried συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, μια ομάδα πρώην πελατών του ανταλλακτηρίου κάνει μια προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά που χάθηκαν. Μια αγωγή που ξεκίνησε από τέσσερα άτομα απαιτεί πρόσβαση στα δεσμευμένα κεφάλαια της εταιρείας. Η αγωγή κατατέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια του Ντέλαγουερ. Τέσσερις ενάγοντες ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν ολόκληρη την ομάδα των πρώην πελατών (και όχι επενδυτών) της FTX, η οποία μπορεί να συγκεντρώνει έως και 1 εκατομμύριο άτομα. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η εν λόγω ομάδα πελατών να αποκτήσει δικαιώματα προτεραιότητας για την επιστροφή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η FTX.

– Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκόσμιας εμβέλειας Kraken αποφάσισε να σταματήσει τις δραστηριότητές του στην Ιαπωνία για δεύτερη φορά, επικαλούμενο την πίεση που δέχεται σε μια περίοδο “αδύναμης αγοράς των κρυπτονομισμάτων”, όπως δήλωσε με ανακοίνωσή του. Σε μια ανάρτηση του στις 28 Δεκεμβρίου, η Kraken είπε ότι αποφάσισε να διακόψει τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία και έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 θα διαγραφεί από την Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως: “Οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς στην Ιαπωνία σε συνδυασμό με μια αδύναμη αγορά κρυπτογράφησης παγκοσμίως σημαίνουν ότι οι πόροι που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής μας στην Ιαπωνία δεν καλύπτονται αυτή τη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, η Kraken δεν θα εξυπηρετεί πλέον πελάτες στην Ιαπωνία μέσω της Payward Asia”. Να αναφέρουμε ότι η Payward Asia Inc είναι μια θυγατρική εταιρεία της Kraken, μέσω της οποίας το ανταλλακτήριο προσέφερε της υπηρεσίες του στην Ιαπωνία.

Κρύπτο και NFTs – Νέα

– Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στην αγορά των NFTs στην Ιταλία, από την εταιρεία Research and Markets, η αγορά των NFTs στη χώρα θα έχει αυξηθεί κατά 47,6% μέχρι το τέλος του 2022. Σύμφωνα με την έρευνα, είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει η “Αναγέννηση” της κρυπτο-τέχνης. Ως αποτέλεσμα, η Ιταλική αγορά NFTs θα εκτιμούνταν κατά προσέγγιση, στα 671 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο με έναν ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 34,6%, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Dolce & Gabbana κέρδισαν 25,6 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις NFT πέρυσι και η Gucci 11,5 εκατομμύρια δολάρια.

– Ο τραπεζικός γίγαντας HSBC, θέλοντας να εισέλθει ακόμα πιο βαθειά στον κόσμο του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, κατέθεσε αιτήσεις για κατοχύρωση εμπορικών σημάτων με το λογότυπό της, που μεταξύ άλλων αφορούν: Ψηφιακά μέσα τα οποία υποστηρίζονται από NFTs, ανταλλακτηρίου που υποστηρίζει της ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και ψηφιακής πιστωτικής κάρτας.

– Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fidelity, που είναι από της μεγαλύτερες στον κόσμο, στην ίδια λογική με την HSBC που αναφέραμε παραπάνω, σχεδιάζει να εισέλθει στον κόσμο των NFT και του metaverse. Η εταιρεία κατέθεσε 3 αιτήσεις για κατοχύρωση εμπορικών σημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων σε NFTs και NFT marketplaces, επενδυτικές υπηρεσίες στο metaverse, εικονικές επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

– Αν και όλοι αναμένουν πως η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Ripple και της SEC πλησιάζει προς το τέλος της, κάποιες τελευταίες εξελίξεις δείχνουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα, η SEC ζήτησε να σφραγίσει τα περίφημα έγγραφα του Hinman, υποστηρίζοντας ότι δεν σχετίζονται με τη συνοπτική απόφαση του δικαστηρίου. Η πρόταση κατατέθηκε από την SEC στις 22 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη σφράγιση διαφόρων πληροφοριών και εγγράφων, κυρίως των εγγράφων “Hinman Speech”. Τα έγγραφα αυτά αναφέρονται στην ομιλία που έδωσε ο πρώην Διευθυντής της SEC, William Hinman, στο Yahoo Finance All Markets Summit, τον Ιούνιο του 2018, όπου φέρεται να δήλωσε ότι το Ethereum, δεν είναι security (ασφάλεια). Η Ripple από την πλευρά της πιστεύει ότι τα έγγραφα Hinman είναι ένα ζωτικής σημασίας αποδεικτικό στοιχείο υπέρ της. – Η εταιρεία Business Intelligence MicroStrategy αγόρασε επιπλέον 2.395 BTC μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου. Ο Michael Saylor, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy, ανακοίνωσε την αγορά τους στο Twitter για δεύτερη φορά αυτό το τρίμηνο. Η εταιρεία σε αυτό το διάστημα επίσης, πούλησε 704 BTC. Η τιμή πώλησης ήταν κατά μέσο όρο περίπου $16.776 ανά BTC. Η πώληση αυτή έγινε με αποτέλεσμα απώλειας κάποιου κεφαλαίου για τη MicroStrategy. Η ζημία θα αντισταθμιστεί με το μέσο όρο των προηγούμενων κερδών και θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένη στο Ντέλαγουερ.

Author Konstantinos