Ο Elon Musk αγόρασε το Twitter και το Dogecoin εκτοξεύτηκε!

Konstantinos
31 Οκτωβρίου 2022
1030 Views
doge

Λίγα λόγια για το Dogecoin

Το Dogecoin είναι ένα κρυπτονόμισμα εμπνευσμένο από ένα δημοφιλές meme το ‘’Doge’’, με λογότυπο μιας ιαπωνικής ράτσας κυνηγετικού σκύλου (Shiba Inu).Είναι σχεδιασμένο για την αποστολή και λήψη ψηφιακών πληρωμών που υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω του δικτύου blockchain, Dogecoin.

Δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013 από  τον Αμερικανό Billy Markus και τον Αυστραλό προγραμματιστή Jackson Palmer, ως ένα ‘’αστείο’’ κρυπτονόμισμα, το οποίο είχε χιουμοριστικά χαρακτηριστικά, πιστεύοντας πως έτσι θα είχε μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους μεταξύ σοβαρού κι αστείου ότι ίσως κάποια μέρα θα μπορούσαν να βγάλουν  αρκετά χρήματα από αυτό, γιατί όπως ισχυρίζονταν πολλοί δημιουργοί τότε, σύμφωνα με την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει η αγορά των κρύπτο κάποια μέρα θα αξίζουν πολλά εκατ. δολάρια  και θα καταλάβουν ολόκληρο τον πλανήτη.Ήταν η εποχή που οι προγραμματιστές άρχιζαν να εξερευνούν τις δυνατότητες που φέρνει η εφεύρεση του Bitcoin.                                                                                    

«Βέβαια μου φαίνεται ανόητο αλλά σκέφτηκα ότι για να υπάρχουν τόσα πολλά κρυπτονομίσματα η δημιουργία τους δεν θα είναι δύσκολη», είχε δηλώσει και ο ένας εκ των δύο δημιουργών σε συνέντευξη του.   

Στη συνέχεια αυτό που ακολούθησε με το Dogecoin δεν θα μπορούσαν να το είχαν φανταστεί οι δημιουργοί του, αλλά και πολλοί επενδυτές ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα! Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη κατά το Forbes (2022), Elon Musk, συνιδρυτής και επικεφαλής των εταιρειών Tesla, SpaceX, Neuralink και The Boring Company, το πήρε κυριολεκτικά από το χέρι και το εκτόξευσε στο φεγγάρι.. ‘’Τo the moon’’ όπως λένε και οι φίλοι των κρύπτο!Πως έγινε αυτό; Θα μάθουμε παρακάτω.

Elon Musk ένας από τους θερμούς υποστηρικτές του Dogecoin

Ο Elon Musk έχει δηλώσει  θερμός υποστηρικτής του Dogecoin και μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έχει κάνει πολλές αναφορές για το Doge. Και μαντέψτε.. κάθε φορά που το αναφέρει η τιμή του ‘’παμπάρει τρελά’’! Πάμε να θυμίσουμε μερικές θετικές αναφορές που έκανε ο Elon για το Dogecoin, με κάποιες βέβαια να υλοποιούνται και άλλες να μένουν υποσχέσεις. Όλες όμως είχαν  έναν κοινό παρονομαστή, την αύξηση του νομίσματος!                                                                                            

– Ο ίδιος λοιπόν είχε πει ότι κατέχει μόνο Bitcoin, Ethereum & Doge και δεν σκοπεύει να πουλήσει κανένα από αυτά.

– Ανακοίνωσε ότι η SpaceX θα εκτοξεύσει έναν δορυφόρο στο φεγγάρι που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το κρυπτονόμισμα dogecoin, όπως και εγένετο.Και το όνομα της αποστολής; Doge-1.

– Είχε χαρακτηρίσει το Dogecoin ως το κρυπτονόμισμα «του λαού». Λέγοντας ό ίδιος ότι: «Πολύς κόσμος με τον οποίο μιλάω στις γραμμές παραγωγής της Tesla ή στην κατασκευή πυραύλων στη Space X κατέχουν Doge.

– Σε ένα tweet του προτρέπει τα McDonald’s να αποδεχθούν το Dogecoin ως μέσο πληρωμών.

– Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time είχε αναφέρει ότι αν και δημιουργήθηκε ως ένα ανόητο αστείο το Dogecoin είναι καλύτερο για συναλλαγές συγκριτικά με το Bitcoin. Είναι ταχύτερο οικονομικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον

– Επίσης σε ένα άλλο tweet ο Musk έγραψε ότι το Dogecoin έχει δυνατότητες ως νόμισμα, απαντώντας στον Billy Markus τον έναν από τους δύο ιδρυτές του Doge που είχε γράψει: “Ο λόγος που μου αρέσει το Dogecoin είναι επειδή ξέρει ότι είναι ηλίθιο”. “Μου αρέσει που κάτι ηλίθιο μπορεί επίσης να έχει χρησιμότητα και να είναι επιτυχημένο”.

– Ένα άλλο που είχε δηλώσει ο Musk ήταν ότι η Tesla θα δέχεται πληρωμές με Dogecoin για κάποια από τα προϊόντα της, όπως και συνέβη. Μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και για τα αυτοκίνητά της εταιρίας, γεγονός που θα μπορούσε να εκτοξεύσει την τιμή του Doge όπως πιστεύουν πολλοί θερμοί υποστηρικτές του.

Ο Elon αγοράζει το twitter και αφήνει υποσχέσεις

Πριν λίγο καιρό ο Elon Musk δήλωσε ότι θα στοχεύσει τις απάτες κρυπτονομισμάτων και τα bots αν μπορέσει και κάνει  το Twitter ιδιωτικό και επίσης ανέφερε ότι η συνδρομή του Twitter Blue θα μπορούσε να καταβάλλεται σε Dogecoin.

Έτσι με την εξαγορά του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ενδέχεται να επιτρέψει τις πληρωμές σε αυτό με Dogecoin. Με αποτέλεσμα πολλοί  επενδυτές όχι μόνο να μην πουλάνε αλλά να συσσωρεύουν κι άλλο Doge ευελπιστώντας ότι η τιμή του θα ανέβει στο άμεσο μέλλον.

Λίγο τα καλά νέα για το Twitter, λίγο οι υποσχέσεις από τον Elon και λίγο η δυνατή κοινότητα του Doge, ε.. δεν ήθελε και πολύ και το Doge κατέγραψε μία ξέφρενη κούρσα, βλέποντας την τιμή του να αυξάνεται 150% σε λιγότερο από μία βδομάδα.

Το Dogecoin μπορεί να έχει την φήμη ενός ‘’αστείου νομίσματος’’, ωστόσο έχει μία πολύ μεγάλη κοινότητα με πολλούς θερμούς υποστηρικτές  οι οποίοι έχουν αποδειχθεί πιστοί όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί από αυτούς το έχουν αγκαλιάσει με χαρά και δεν σκοπεύουν να το πουλήσουν. Επίσης όσο το στηρίζει ο δισεκατομμυριούχος  Elon τόσο η κοινότητα θα μεγαλώνει και θα γίνεται πιο ισχυρή.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Dogecoin ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση και το Cardano και ανέβηκε στην 8η θέση του πίνακα κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων.

Author Konstantinos