Η Κίνα ανακοινώνει την έναρξη του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Blockchain

Konstantinos
11 Φεβρουαρίου 2023
895 Views
Κίνα 1

Η Κίνα εγκαινιάζει το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Τεχνολογίας Blockchain στο Πεκίνο ως μέρος του σχεδίου της να επιταχύνει τη βιομηχανία της μέσω της τεχνολογίας blockchain. Το κέντρο θα συνεργαστεί με τοπικά πανεπιστήμια, ερευνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις blockchain για την έρευνα και την εξερεύνηση βασικών τεχνολογιών blockchain. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ψηφιοποίηση της Κίνας και την επέκταση της βιομηχανίας blockchain της.

Η Ακαδημία Blockchain και Edge Computing του Πεκίνου είναι υπεύθυνη για το κέντρο και είναι ήδη γνωστή για την ανάπτυξη του blockchain ChainMaker, το οποίο υποστηρίζεται από 50 επιχειρηματικές εταιρείες, κυρίως κρατικές.

Η Κίνα προβάλλει ενεργά τον εαυτό της ως έθνος blockchain και τον Σεπτέμβριο του 2022, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι αντιπροσωπεύει το 84% όλων των αιτήσεων blockchain που υποβάλλονται παγκοσμίως, αν και το ποσοστό έγκρισης είναι χαμηλό, με μόνο το 19% των συνολικών υποβληθέντων αιτήσεων να εγκρίνονται.

Η χώρα είναι επίσης ένας μεγάλος υποστηρικτής της ανάπτυξης ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας και έχει διανείμει e-CNY αξίας εκατομμυρίων δολαρίων σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, οι συναλλαγές με e-CNY έχουν φτάσει μόνο τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν (14 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον Οκτώβριο του 2022.

Παρά την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain, η Κίνα έχει διατηρήσει αυστηρή στάση για τα κρυπτονομίσματα και ένα πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ζήτησε πρόσφατα από τη χώρα να επανεξετάσει τους περιορισμούς της στα κρυπτονομίσματα. Ο πρώην αξιωματούχος υποστήριξε ότι μια μόνιμη απαγόρευση της κρυπτογράφησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες για το επίσημο χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το blockchain και το tokenization.

Εν κατακλείδι

Το λανσάρισμα από την Κίνα του Εθνικού Κέντρου Καινοτομίας Τεχνολογίας Blockchain είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην επιδίωξη της χώρας για ψηφιακή καινοτομία και ένδειξη της δέσμευσής της να επεκτείνει τη βιομηχανία blockchain της. Η συνεργασία του κέντρου με ειδικούς ερευνητικούς οργανισμούς, τοπικά πανεπιστήμια και επιχειρήσεις blockchain θα συμβάλει στην προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα, ενώ η προώθηση από την κυβέρνηση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας υπογραμμίζει επίσης το ενδιαφέρον της για την ψηφιακή χρηματοδότηση. Ωστόσο, η έκκληση του πρώην στελέχους για αναθεώρηση των περιορισμών κρυπτογράφησης της χώρας υποδηλώνει ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της υιοθέτησης της τεχνολογίας blockchain και της διατήρησης του ελέγχου στην αγορά κρυπτογράφησης.

Author Konstantinos