Η Binance προσθέτει ακόμη 1 δισεκατομμύριο στο ταμείο ανάκαμψης

Konstantinos
30 Νοεμβρίου 2022
1007 Views
shutterstock 2079852154

Η ανακοίνωση

Η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, που συνέβη στις αρχές του μήνα, εξακολουθεί να στοιχειώνει την αγορά κρυπτονομισμάτων. Αρκετές εταιρείες προσπαθούν να αποτρέψουν οποιαδήποτε επικείμενη καταστροφή όπως αυτή της FTX. Στις 24 Νοεμβρίου η Binance ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με σκοπό να βοηθηθούν αξιόλογα projects κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Η εταιρεία ωστόσο δε σταμάτησε εκεί, καθώς θα αυξήσει περαιτέρω το ποσό στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις αρχικές της δεσμεύσεις για το ταμείο ανάκαμψης, όπως δήλωσε σε σχετικό tweet ο CEO της Binance, Changpeng Zhao.

Σύμφωνα με έκθεση του CNBC, αρκετές άλλες εταιρείες επενδύσεων κρυπτογράφησης, όπως η Jump Crypto, η Polygon Ventures και η Animoca Brands, έχουν συνεισφέρει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για το ταμείο αυτό. Ο Changpeng Zhao, δήλωσε: “Το κάνουμε αυτό με διαφάνεια.”

Η απόφαση να προστεθεί το επιπλέον χρηματικό ποσό στο ταμείο ανάκαμψης ελήφθη για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η εύκολη ροή των δραστηριοτήτων και των εργασιών στον κλάδο. Η Binance ισχυρίστηκε ξεκάθαρα ότι το αμοιβαίο αυτό κεφάλαιο “δεν είναι επενδυτικό ταμείο”, καθώς ο μόνος στόχος του είναι να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη σε εταιρείες και projects κρυπτονομισμάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι το ταμείο προορίζεται για εκείνες τις εταιρείες που, “χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμετωπίζουν σημαντικές, βραχυπρόθεσμες, οικονομικές δυσκολίες”. Ο Zhao θέλει να σταματήσει τυχόν περαιτέρω επιπτώσεις που προέρχονται από την κατάρρευση της FTX.

Η συλλογή πόρων για το ταμείο αναμένεται να συνεχιστεί για περίπου έξι μήνες και είναι ανοιχτό σε όσους θα ήθελαν να συνεισφέρουν με τη διάθεση περισσότερων κεφαλαίων. Το CNBC ανέφερε ότι περίπου 150 εταιρείες έχουν ήδη υποβάλει τις αιτήσεις τους για να επωφεληθούν από το ταμείο μέχρι στιγμής. Η Binance δήλωσε: “Αναμένουμε ότι οι μεμονωμένες καταστάσεις απαιτούν προσαρμοσμένες λύσεις”.

Παρόμοιες κινήσεις και από την Bybit

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bybit, ακολούθησε τα βήματα της Binance ανακοινώνοντας ένα ταμείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια κίνησή του για την υποστήριξη θεσμικών πελατών του. Ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη “κατά τη διάρκεια αυτής της προκλητικής περιόδου για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης”. Επιπλέον, η Bybit θα προσφέρει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε υπάρχοντες και νέους δημιουργούς της αγοράς που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πλατφόρμα της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Ben Zhao είπε: “Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και εξαρτάται από τον καθένα να κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τον κλάδο μας και αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο βοηθάμε στο να ανταποδώσει”.

Author Konstantinos