Κρυπτονόμισμα XDC Network (XDC)

Konstantinos
15 Απριλίου 2023
973 Views
xdc21
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το XDC Network (πρώην XinFin Network), είναι ένα blockchain δίκτυο ανοιχτού κώδικα, για επιχειρήσεις. Η αλυσίδα είναι συμβατή με την EVM (Ethereum Virtual Machine) τεχνολογία και μπορεί να εκτελέσει έξυπνα συμβόλαια (smart contracts) και χρησιμοποιώντας την αποκεντρωμένη οικονομία να προσφέρει ρευστότητα στον κλάδο της χρηματοδότησης του εμπορίου, μέσω της αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του πραγματικού κόσμου.

Η πλατφόρμα συνιδρύθηκε το 2019 από τρεις ανθρώπους: τον Atul Khekade, τον Ritesh Kakkad και τον Karan Bhardwaj. Όλοι τους έχουν μακροχρόνια πορεία στο χώρο του blockchain. Συγκεκριμένα, ο Khekade είναι ένας πολύ έμπειρος προγραμματιστής λογισμικού στον οποίο πιστώνεται η ίδρυση πολλών άλλων εταιρειών τεχνολογίας καθώς και η χρηματοδότηση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Blockdegree που υποστηρίζεται από το XDC.

Λειτουργία  – σκοπός

Το Δίκτυο XDC βασίζεται στη μέθοδο συναίνεσης Proof of Stake (ή XDPoS όπως ονομάζεται). Επιπροσθέτως, επιτρέπει τη δημιουργία υβριδικών γεφυρών αναμετάδοσης μεταξύ των blockchain δικτύων καθώς και διαλειτουργικότητα με τα πρότυπα οικονομικών τύπου ISO 20022. Η υβριδική (ιδιωτική/δημόσια) αρχιτεκτονική του δικτύου έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τη θεσμική χρήση στη χρηματοδότηση του εμπορίου και στη διαμόρφωση περιουσιακών στοιχείων. Διαθέτοντας τα διαλειτουργικά έξυπνα συμβόλαια, το δίκτυο μπορεί να εκτελέσει έως και 2.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Το XDC Network εστιάζει στο διεθνές εμπόριο και τη χρηματοδότηση. Έχει αναπτύξει μια αρχιτεκτονική εμπορικού βαθμού υψηλής ασφάλειας. Η υβριδική λειτουργία του βοηθά τις χρηματοοικονομικές βιομηχανίες παρέχοντάς τους άμεσα και σε πραγματικό χρόνο χρηματοοικονομικό διακανονισμό, μέσω των έξυπνων συμβολαίων. Μέρος του οικοσυστήματος του XDC Network είναι το XDCPay.

Το XDCPay, είναι μια επέκταση για προγράμματα περιήγησης που βοηθά τους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να κάνουν συναλλαγές σε dApps που υποστηρίζονται από το δίκτυο του XDC. Η επέκταση XDCPay λειτουργεί ενσωματώνοντας το XDPoS Web3 API στο περιεχόμενο javascript κάθε ιστότοπου και επιτρέπει στις dApps να διαβάζουν τα δεδομένα από την αλυσίδα.

Η λειτουργία του blockchain του XDC γίνεται με αποκεντρωμένο τρόπο. Είναι προσβάσιμο από όλους τους συμμετέχοντες στο δίκτυο, οι οποίοι μπορούν να κατασκευάσουν και δικά τους δίκτυα. Ωστόσο, μόνο εγκεκριμένα μέλη έχουν πρόσβαση σε κάποια ιδιωτικά στοιχεία του δικτύου (όπως τα αρχεία συναλλαγών).

Η καινοτομία του XDC

Μιλώντας για το XDC Network δε μπορούμε να πούμε ότι έφερε στο χώρο των κρυπτονομισμάτων κάποια επαναστατική ή καινοτόμα ιδέα. Αυτό ίσως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως απευθύνεται κυρίως σε μεγαλο-επενδυτές, διότι ο απώτερος σκοπός του είναι να εξυπηρετήσει εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκόσμιας εμβέλειας.

Αξίζει να αναφερθεί πως το XDC Network ήταν το πρώτο και μοναδικό blockchain που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην Trade Finance Distribution Initiative (TFDi), μια κοινοπραξία κορυφαίων τραπεζών και μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Προσκλήθηκε επίσης να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία Digital Negotiable Instruments (DNI) της ITFA. Επίσης, το XDC Network ήταν υπεύθυνο για την πρώτη στον κόσμο συναλλαγή με NFTs στα τέλη του 2021. Στο μέλλον στοχεύει να κυκλοφορήσει μια σειρά προϊόντων που βασίζονται στη χρηματοδότηση του εμπορίου, η οποία θα καταστήσει τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του εμπορίου ευρέως προσβάσιμα στις κεφαλαιαγορές, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει στις ΜΜΕ που στερούνται χρηματοδότησης να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση στη χρηματοδότηση που χρειάζονται.

Το κρυπτονόμισμα του XDC

Το εγγενές κρυπτονόμισμα του δικτύου ονομάζεται XDC. Χρησιμοποιείται για τον διακανονισμό συναλλαγών στα dApps και γενικά στο δίκτυο του XDC καθώς και για τον μηχανισμό συναίνεσης PoS του project.

Σήμερα το XDC έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 82 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το max δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όριο. Το total supply του είναι σήμερα στα 37.705.012.699 νομίσματα, με το circulation supply του να είναι στα 13.828.777.194 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του XDC έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του XDC στα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Επίσης, να τονιστεί ότι κατά τα επόμενα έτη, στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ θετικής εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει αρκετά από τον μέσο όρο παρουσιάζοντας κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να δει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του XDC ήταν τα $0,193 στα οποία και έφτασε τον Αύγουστο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,043.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το XDC Network θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του XDC να ανέλθει σε περίπου $0,047 το 2023, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $0,052.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του XDC μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν αρχίσει να υλοποιεί τους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το XDC με μέση τιμή στα $0,06 και μέγιστη τα $0,067.

2025

Όσο η αποκεντρωμένη οικονομία θα αναπτύσσεται, θεωρείται ότι projects όπως το XDC που προσφέρουν άμεση και γρήγορη πρόσβαση στις συναλλαγές μέσω της blockchain τεχνολογίας θα υιοθετούνται ευρέως από τον κόσμο. Ως εκ τούτου, το 2025, το XDC μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $0,11, με μέση τιμή για το έτος τα $0,085. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του XDC θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $0,078.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά καθώς και του XDC Network πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του XDC ακόμα και στα $0,50 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το XDC μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση, υπό προϋποθέσεις. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, αν και έχει πρωτοπορήσει σε κάποια πράγματα που αφορούν την blockchain τεχνολογία, ο απώτερος σκοπός ύπαρξής του δεν είναι ιδιαίτερα καινοτόμος. Πολλοί συγκρίνουν το XDC με το XRP. Ίσως η γενική ιδέα των δύο νομισμάτων να είναι παρόμοια. Ωστόσο, το XDC δημιουργήθηκε ειδικά για επιχειρήσεις και παράλληλα είναι ένα blockchain για όλους. Η βασική διαφορά με το XRP άλλωστε είναι πως προσφέρει ένα οικοσύστημα που επιτρέπει την δημιουργία έργων Layer 2 στην αλυσίδα του.

Author Konstantinos