Κρυπτονόμισμα Trust Wallet (TWT)

Konstantinos
21 Φεβρουαρίου 2023
967 Views
trust wallet 1200x900 1
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Trust Wallet (TWT) είναι ένα hot ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν, να πουλούν και να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα, να αποθηκεύουν NFTs καθώς και να χρησιμοποιούν dApps στο blockchain του Ethereum και του BNB, απευθείας από την εφαρμογή του Trust Wallet. Το Νοέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε μια επέκταση για προγράμματα περιήγησης η οποία υποστηρίζει τα δίκτυα του Ethereum, του Solana και όλες τις αλυσίδες EVM όπως αυτή του BNB, του Avalanche και του Polygon.

Ιδρύθηκε από τον Viktor Radchenko τον Νοέμβριο του 2017, με την εταιρεία να έχει έδρα στην Καλιφόρνια. Οκτώ μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2018, η Binance απέκτησε το Trust Wallet για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και ασφάλεια στους χρήστες της.

Λειτουργία  – σκοπός

Εκτός από τις λειτουργίες που αναφέραμε παραπάνω, το Trust Wallet, υποστηρίζει και υπηρεσίες staking για περισσότερα από δώδεκα κρυπτονομίσματα που βασίζονται στην διαδικασία συναίνεσης PoS (Proof of Stake), συμπεριλαμβανομένων των Binance Coin (BNB), TRON (TRX), Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM), VeChain (VET), Callisto (CLO), Osmosis (OSMO), Kava (KAVA), TomoChain (TOMO), IoTeX (IOTX) και Algorand (ALGO). Τα κέρδη από το staking ποικίλλουν για κάθε νόμισμα και μπορούν να υπολογιστούν στον επίσημο ιστότοπο του Trust Wallet.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Trust Wallet είναι το πρόγραμμα περιήγησής για dApps, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με αποκεντρωμένες εφαρμογές όπως το UniSwap, το Compound, το Aave κ.α. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε αγορές NFT όπως είναι το OpenSea. Έτσι οι χρήστες μπορούν απευθείας μέσω του Trust Wallet να δουν συλλογές από NFTs να τα αγοράσουν και να τα ανταλλάξουν.

Πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε ότι οι χρήστες συσκευών Android μπορούν να συνδέονται με dApps απευθείας από την εφαρμογή του Trust Wallet, αντίθετα με τους χρήστες συσκευών iOS για τις οποίες δεν περιλαμβάνεται πλέον το πρόγραμμα περιήγησης για dApps. Το πορτοφόλι αφαίρεσε τη λειτουργία αυτή για τις iOS συσκευές τον Ιούνιο του 2021 προκειμένου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του App Store της Apple.

Πέραν από τη χρήση του ως ξεχωριστή εφαρμογή για smart συσκευές, το Trust Wallet υπάρχει ως επέκταση για προγράμματα περιήγησης σε desktop υπολογιστές, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέψουν το πρόγραμμα περιήγησής τους σε ένα πορτοφόλι Web 3, μέσω του οποίου μπορούν να αποθηκεύουν, να στέλνουν και να λαμβάνουν ψηφιακά στοιχεία καθώς και να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές. Η επέκταση είναι εύκολη στη χρήση ενώ λειτουργίες, όπως η αυτόματη ανίχνευση δικτύου, κάνουν την πλοήγηση στον κόσμο των dApps ομαλή.

Όπως τα περισσότερα hot πορτοφόλια, έτσι και το Trust Wallet είναι δωρεάν για να το αποκτήσετε και να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να απαιτεί κάποια συνδρομή. Για ανταλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εντός της εφαρμογής το πορτοφόλι δεν χρεώνει τέλη, οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν μόνο τα τέλη που επιβάλει το εκάστοτε δίκτυο.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για αγορά κρυπτονομισμάτων, το Trust Wallet χρεώνει επιπλέον ένα τέλος της τάξεως του 1%. Οι χρήστες μπορούν να απαλλαγούν από αυτήν τη χρέωση διατηρώντας, εντός του πορτοφολιού, τουλάχιστον 100 TWT που είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του Trust Wallet.

Η καινοτομία του Trust Wallet

Σε γενικές γραμμές, αν και οι παροχές του Trust Wallet είναι αρκετές, δεν προσφέρει κάτι εξαιρετικά καινοτόμο σε σχέση με άλλα hot πορτοφόλια. Πολλοί χρήστες το εμπιστεύονται λόγω του γεγονότος ότι ανήκει στην Binance, η οποία είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, θεωρείται πως είναι αρκετά ασφαλές. Ο χρήστης διατηρεί τον έλεγχο των ιδιωτικών του κλειδιών και κατ’ επέκταση και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων και των NFTs.

Η ασφάλεια του Trust Wallet εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο τον χρήστη και δεν έχουν αναφερθεί ποτέ προβλήματα απώλειας περιουσιακών στοιχείων, για τα οποία να ευθύνεται το λογισμικό του Trust Wallet. Επιπλέον, προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να μπορούν να ορίσουν χρόνο αυτόματου κλειδώματος του πορτοφολιού τους για να περιορίσουν την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Το κρυπτονόμισμα του Trust Wallet

Όπως προαναφέραμε, το TWT είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του Trust Wallet. Χρησιμοποιείται για την πληρωμή των τελών για τις συναλλαγές που γίνονται εντός της εφαρμογής και προσφέρει σχετικές εκπτώσεις στους χρήστες που το κατέχουν.

Σήμερα το TWT έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 78 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στο max και το total supply του  είναι στα 1.000.000.000 νομίσματα, με circulation supply του να είναι σήμερα στα 416.649.900 TWT.

Πρόβλεψη της τιμής του TWT έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του TWT στα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του TWT ήταν τα $2,72 στα οποία και έφτασε τον Δεκέμβριο του 2022. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $1,49.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το Trust Wallet θα συνεχίσει να υιοθετείται από όλο και περισσότερους χρήστες. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του TWT να ανέλθει σε περίπου $2,10 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και το $2,40.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του TWT μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν σκεφτεί κανείς την ανάγκη άμεσης αποθήκευσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που θα έχουν οι χρήστες. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το TWT με μέση τιμή τα $2,70 και μέγιστη τα $3.

2025

Όσο το Trust Wallet παραμένει μια ασφαλής και εύχρηστη λύση hot πορτοφολιού, εκτός από νέους χρήστες θα μπορούσε να προσελκύσει και επενδυτές που θα ήθελαν να κατέχουν TWT, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούν την ίδια την εφαρμογή. Ως εκ τούτου, το 2025, το TWT μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τo $4, με μέση τιμή για το έτος τα $3,65. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του TWT θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $3,30.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Trust Wallet πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του TWT ακόμα και στα $20 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το TWT μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Είναι μια εύχρηστη και ασφαλής λύση hot πορτοφολιού, που μάλιστα υποστηρίζεται από ένα μεγάλο ανταλλακτήριο. Αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο πως μετά από τα γεγονότα της κατάρρευσης της FTX και όλου του φόβου που προκλήθηκε γύρω από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, πολλοί έχουν εκφράσει την απορία σχετικά με το τι θα συνέβαινε στο Trust Wallet εάν ποτέ κατέρρεε η Binance. Αυτό το ερώτημα, δυστυχώς, δεν έχει απαντηθεί επίσημα από κανέναν. Ως εκ τούτου, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε στο TWT, να το κάνετε έχοντας πάντα κατά νου το ανάλογο ρίσκο.

Author Konstantinos