Κρυπτονόμισμα AXIE INFINITY (AXS)

Konstantinos
14 Ιανουαρίου 2023
1076 Views
AXS crypto11
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Axie Infinity (AXS) είναι ένα παιχνίδι blockchain εμπνευσμένο από την επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών Pokémon, στην οποία οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν tokens μέσω διαφόρων λειτουργιών του παιχνιδιού. Κυκλοφόρησε το 2018 από το βιετναμέζικο στούντιο παιχνιδιών Sky Mavis. Ιδρυτές του ήταν οι Trung Thanh Nguyen και Aleksander Larsen. Ο Trung είχε μια καριέρα στη μηχανική λογισμικού πριν δημιουργήσει το Axie Infinity. Σήμερα μια ομάδα περίπου 40 ατόμων εργάζεται για το Axie Infinity και ο Trung είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας. Ο Larsen, είναι πρώην επαγγελματίας παίκτης παιχνιδιών. Μάλιστα έχει εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της Νορβηγίας στο Warcraft 3 και στο DotA.

Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Axie Infinity έχει προχωρήσει σε μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις, που έχουν προσθέσει όλο και μεγαλύτερα επίπεδα λειτουργικότητας στο παιχνίδι.

Λειτουργία  – σκοπός

Το Axie Infinity είναι ένα ευέλικτο σύμπαν παιχνιδιών ανοιχτού τύπου, στο οποίο οι παίκτες μπορούν να πολεμήσουν σε πραγματικό χρόνο, αλλά μπορούν επίσης και να ανταλλάξουν πόρους εντός παιχνιδιού, όπως οικόπεδα. Η πλατφόρμα παρέχει ένα φάσμα χαρακτηριστικών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι παίκτες για να διαφοροποιήσουν το παιχνίδι και να βρουν νέους τρόπους για να συνεισφέρουν στο σύμπαν του Axie Infinity.

Το Axie Infinity καλεί τους παίκτες να συλλέξουν ψηφιακά πλάσματα ή κατοικίδια (τα Axies), να τα εξελίξουν, να κάνουν μάχες με αυτά και να τα ανταλλάξουν, δημιουργώντας ταυτόχρονα βασίλεια και άλλα οικοσύστημα στον κόσμο του παιχνιδιού. Κάθε Axie είναι στην ουσία ένα μοναδικό NFT που μπορεί να παράξει περισσότερα Axies ή να διαπραγματευτεί μέσω μιας αγοράς P2P, εντός του παιχνιδιού.

Εκτός από τον πολλαπλασιασμό και την εμπορία των Axies, οι παίκτες μπορούν επίσης να κερδίσουν εισόδημα με τη μορφή δύο tokens ERC-20, στο blockchain του Etherrum στο οποίο και τρέχει το παιχνίδι. Το ένα είναι το Axie Infinity Shards (AXS) και το άλλο είναι το Smooth Love Potions (SLP).

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού, οι προγραμματιστές του Axie Infinity έχουν ανοίξει νέους δρόμους, όπως η ανάπτυξη ενός ψηφιακού σύμπαντος για τους παίκτες του Axie. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες σχηματίζουν κοινότητες που όχι μόνο συνεισφέρουν στον κόσμο του παιχνιδιού μέσω συνεργασιών, αλλά έχουν και λόγο για το πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω το Axie Infinity.

Η καινοτομία του Axie Infinity

Η καινοτομία του Axie Infinity είναι πως οι προγραμματιστές του δεσμεύονται να δημιουργήσουν μια κοινότητα παικτών που θα συνεισφέρουν στο σύμπαν εντός του παιχνιδιού, τόσο συμμετέχοντας στη διακυβέρνησή του όσο και παρέχοντας περιεχόμενο που δημιουργείται από τους ίδιους τους παίκτες. Αυτή η συμμετοχή ενσωματώνεται σταδιακά στο παιχνίδι μέσω της λειτουργίας play-to-earn, που επικεντρώνεται γύρω από το κρυπτονόμισμα AXS. Μέρος αυτής της αποκεντρωμένης δομής θα είναι ένα κοινό ταμείο που συλλέγει έσοδα που δημιουργούνται από το Axie Infinity. Από αυτό θα προέρχεται και μέρος των ανταμοιβών των παικτών. Απώτερος σκοπός είναι το παιχνίδι να λειτουργεί με εντελώς αποκεντρωμένο τρόπο και οι παίκτες να έχουν τον κύριο λόγο για το πώς θα μοιράζονται όλα τα έσοδα του κοινού ταμείου.

Επιπροσθέτως, κάποιοι μηχανικοί του παιχνιδιού το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια παιχνίδια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain. Ένας από αυτούς είναι ο ενσωματωμένος έλεγχος πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι κάθε Axie μπορεί να αναπαραχθεί συνολικά μόνο επτά φορές. Οι προγραμματιστές γνωρίζουν ότι ο έλεγχος του πληθυσμού των Axies, σε συνδυασμό με το πόσο γρήγορα αυτά αυξάνονται είναι μια πρακτική εξισορρόπησης που επηρεάζει άμεσα την αξία του AXS.

Πέραν από έναν ελεγχόμενο πληθυσμό, τα ίδια τα Axies διαθέτουν χαρακτηριστικά μεγάλης ποικιλίας. Αυτό δημιουργεί πρόσθετη ζήτηση μεταξύ των παικτών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τους πιο σπάνιους τύπους Axie, τα οποία γίνονται πολυπόθητα συλλεκτικά αντικείμενα NFT.

Το κρυπτονόμισμα του Axie Infinity

Το κύριο νόμισμα του Axie Infinity, το AXS, είναι και ο κεντρικός μηχανισμός διακυβέρνησης του παιχνιδιού. Οι παίκτες – κάτοχοι του AXS μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να επηρεάσουν την ανάπτυξη της πλατφόρμας. Το SLP, από την άλλη, κερδίζεται παίζοντας Axie Infinity και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων Axies, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να ανταλλάσσονται στο παιχνίδι για AXS. Οι επενδυτές που δεν θέλουν να παίξουν το Axie Infinity μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν και τα δύο tokens, μέσω ανταλλακτηρίων.

Σήμερα το AXS, βάσει κεφαλαιοποίησης, έχει καταφέρει να βρίσκεται στο νούμερο 53 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων (το SLP είναι στο νούμερο 180). Όσον αφορά στο max και το total supply του είναι στα 270.000.000 νομίσματα, με το circulation supply του να βρίσκεται σήμερα στα 100.472.220 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του AXS έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του AXS στα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις βασιζόμενα σε κομβικά σημεία του εκάστοτε project, στην τεχνική ανάλυση καθώς και στη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Επίσης να τονίσουμε, ότι κατά τα επόμενα έτη, στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του AXS ήταν τα $165,37 στα οποία και έφτασε το Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $7,37.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι ο κόσμος των παιχνιδιών blockchain θα αναπτυχθεί όλο και περισσότερο τα επόμενα έτη. Ως εκ τούτου, το Axie Infinity θα αποτελεί ένα από τα πρώτα και πιο αναπτυγμένα. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του AXS να ανέλθει σε περίπου $12 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους παίκτες, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $14.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του AXS μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, διότι εκτός από τους παίκτες του παιχνιδιού θα προσελκύσει και επενδυτές. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $17 και μέγιστη τα $20.

2025

Εάν το Axie Infinity καταφέρει τον απώτερο σκοπό του και γίνει πλήρως αποκεντρωμένο τότε θα πρωτοπορήσει σημαντικά στο χώρο του blockchain gaming. Ως εκ τούτου, το 2025, το AXS μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $30, με μέση τιμή για το έτος τα $27. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του AXS θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $25.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Axie Infinity πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του AXS ακόμα και στα $190 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το Axie Infinity θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως παιχνίδι που χρησιμοποιεί την blockchain τεχνολογία. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει γύρω του μια ισχυρή κοινότητα παικτών αλλά και επενδυτών, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να μεγαλώνει, όσο αναπτύσσεται και το ίδιο το παιχνίδι.

Author Konstantinos