Κρυπτονόμισμα Polygon (MATIC)

Konstantinos
21 Οκτωβρίου 2022
903 Views
1644294758 Polygon
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Polygon, που παλαιότερα ονομαζόταν MATIC και είναι ευρέως γνωστό και με αυτή την ονομασία, είναι ένα κρυπτονόμισμα, ένα token στην ουσία. Επίσης, είναι ταυτόχρονα και μια τεχνολογική πλατφόρμα που επιτρέπει στα δίκτυα blockchain να συνδέονται και να κλιμακώνονται. Κυκλοφόρησε με το όνομα Matic Network το 2017 και συνιδρύθηκε από τους Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal, Anurag Arjun και Mihailo Bjelic.

Το Polygon, που αυτοπαρουσίαζεται ως «το διαδίκτυο των blockchains του Ethereum» αποτελεί μια πρακτική επιλογή για μερικά νέα εξαιρετικά projects, καθώς το Ethereum 2.0 βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω της μεγάλης απόδοσης και των χαμηλών τελών του (gas fees).

Λειτουργία  – σκοπός

Η πλατφόρμα του Polygon λειτουργεί χρησιμοποιώντας το blockchain του Ethereum και συνδέει projects που βασίζονται στο Ethereum. Η χρήση της πλατφόρμας Polygon μπορεί να αυξήσει την ευελιξία και την επεκτασιμότητα ενός δικτύου blockchain, παρέχοντας παράλληλα την ασφάλεια, τη διαλειτουργικότητα και τα δομικά οφέλη του blockchain του Ethereum.

Βασικός του σκοπός ήταν να αποτελέσει μια αποτελεσματική λύση για την επεκτασιμότητα του δικτύου του Ethereum πάνω στο οποίο στήθηκαν και στήνονται πολλά projects. Παρέχει στην ουσία μια υποδομή για τη δημιουργία δικτύων blockchain που μπορούν να διασυνδέονται μεταξύ τους.

H Polygon προχώρησε με projects όπως τo Maker (MKR) και το Decentraland (MANA). Άρχισε επίσης να συνεργάζεται με πλατφόρμες όπως η Binance και η Coinbase, οι οποίες παρείχαν επαρκή χρηματοδότηση στον όμιλο MATIC για να αναπτύξουν τις διοικήσεις τους. Στη συνέχεια και το AAVE εισήχθη στην πλατφόρμα του Polygon και ενίσχυσε τη σημασία του δικτύου Polygon, τον Απρίλιο του 2021.

Η καινοτομία του Polygon

Το δίκτυο Polygon, ως δευτερεύουσα (layer 2) λύση κλιμάκωσης, στοχεύει να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς της πλατφόρμας Ethereum, δηλαδή τα υψηλά fees συναλλαγών και τις αργές ταχύτητες επεξεργασίας συναλλαγών. Η πλατφόρμα υποστηρίζει πλέον πάνω από 7.000 projects που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία.

Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα του Polygon μπορεί:

– Να αναπτύξει – εξελίξει υπάρχοντα δίκτυα blockchain καθώς και να δημιουργήσει νέα.

– Να υποστηρίξει την επικοινωνία μεταξύ του blockchain του Ethereum και άλλων blockchains.

– Να βοηθήσει τα υπάρχοντα δίκτυα blockchain να γίνουν συμβατά με το blockchain του Ethereum.

Αν και το Polygon λειτουργεί πάνω στο δίκτυο του Ethereum και δεν έχει το δικό του blockchain, έχει καταφέρει να προσφέρει γρήγορη επεξεργασίας συναλλαγών χρησιμοποιώντας μηχανισμό συναίνεσης PoS (proof of stake),  που ολοκληρώνει τη διαδικασία επιβεβαίωσης συναλλαγής σε ένα μόνο μπλοκ. Ο μέσος χρόνος επεξεργασίας ενός μπλοκ του Polygon είναι 2,1 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να διαχειριστεί έως και 7.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο.

Το κρυπτονόμισμα Polygon

Το Polygon (MATIC) είναι ένα token ERC-20, που σημαίνει ότι είναι συμβατό με άλλα κρυπτονομίσματα που βασίζονται στο blockchain του Ethereum. Χρησιμοποιείται για τη διαχείριση και την ασφάλεια του δικτύου Polygon και για την πληρωμή των τελών συναλλαγών του δικτύου.

Εκτός από το γεγονός ότι η πλατφόρμα του Polygon μπορεί να διατηρήσει γρήγορες ταχύτητες επεξεργασίας συναλλαγών, οι χρεώσεις γι’ αυτές είναι σταθερά χαμηλές. Το Polygon, για τη χρήση της πλατφόρμας του, έχει μια τυπική χρέωση συναλλαγής περίπου στα $0,01.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Polygon έχει αποθηκευμένο απόθεμα σε tokens, ως κάλυψη για το δίκτυο. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, το Polygon είναι νούμερο 11 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων, βάσει κεφαλαιοποίησης. Όσον αφορά το circulating supply του είναι στα 8,7 δισεκατομμύρια νομίσματα και το total supply στα 10 δισεκατομμύρια νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του Polygon έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του Polygon(Matic) στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη. Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull run’’ στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo Polygon, η τιμή του νομίσματος θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του Polygon ήταν τα $2,92 στα οποία και έφτασε το Δεκέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,84.

2023

Tο 2023, αναμένεται η Polygon να προχωρήσει σε νέες συνεργασίες, αναπτύσσοντας περισσότερο το δίκτυό της. Ως εκ τούτου, η μέση τιμή του μπορεί να φτάσει και τα $1,45, με την μέγιστη να αγγίζει ακόμα και τα $1,65.

2024

Το Polygon θα θεωρηθεί μια από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές, αναπτύσσοντας την κοινότητά του. Έτσι, για το έτος 2024, η μέση τιμή του Polygon θα μπορεί να είναι και στα $1,93, με μέγιστη τιμή ακόμα τα $2,30.

2025

Ακολουθώντας αυτή την πορεία, το Polygon θα πετύχει συνεργασίες ακόμα και με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ως εκ τούτου, η μέση τιμή του το 2025 μπορεί να κυμανθεί στα $2,75, με μέγιστη ακόμα και τα $3,40. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του Polygon θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $2,50.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Polygon πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του Polygon ακόμα και στα $17 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το Polygon είναι ένα κρυπτονόμισμα και μια τεχνολογική πλατφόρμα που κυκλοφόρησε με σκοπό τη σύνδεση και την ανάπτυξη projects και blockchains συμβατών με Ethereum, όπως προείπαμε. Θεωρείται αρκετά πρωτοποριακό αυτό που έχει πετύχει, ενώ παράλληλα αναμένονται διάφορες ενέργειες που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την πλατφόρμα του.

Εξετάζοντας τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του Polygon, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή η πλατφόρμα έχει επιδείξει σημαντική επιτυχία στην επίλυση των προβλημάτων επεκτασιμότητας του blockchain. Επιπλέον, διαφορετικοί προγραμματιστές blockchain μπορούν να επιτύχουν τη δημιουργία του δικού τους αποκεντρωμένου δικτύου στον απόηχο των παρεχόμενων και των λειτουργικών εργαλείων που προσφέρονται από την πλατφόρμα του Polygon. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε διάφορες προηγμένες επιλογές προσαρμογής.

Εν κατακλείδι και βάσει των παραπάνω, θα λέγαμε ότι το Polygon είναι μια καλή μακροχρόνια επενδυτική κίνηση.

Author Konstantinos