Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Νιγηρίας σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη δύναμη της τεχνολογίας blockchain για να εκσυγχρονίσει τον τραπεζικό κλάδο

Konstantinos
11 Μαρτίου 2023
1003 Views
ZO56UUW25RDGBMOL25QDAYTATE

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Νιγηρίας, Bola Tinubu, δημοσίευσε πρόσφατα μία διακήρυξη-μανιφέστο με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα μέσω της χρήσης τεχνολογίας blockchain και κρυπτονομισμάτων στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η διακήρυξη προτείνει την αναθεώρηση των υφιστάμενων κανονισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Νιγηρίας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ώστε να γίνουν πιο φιλικά προς τις επιχειρήσεις, παρέχοντας ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά διακριτικά) στη Νιγηρία. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα απαιτούν από τις εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να εγγραφούν στην Επιτροπή και να διασφαλίσουν ότι όλες οι προσφορές και οι επενδύσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Επιτροπής.

Ο Bola Tinubu δήλωσε: «Θα μεταρρυθμίσουμε την πολιτική για να ενθαρρύνουμε τη συνετή χρήση της τεχνολογίας blockchain στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, τη διαχείριση ταυτότητας, τη συλλογή εσόδων και τη χρήση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Θα δημιουργήσουμε μια συμβουλευτική επιτροπή για την αναθεώρηση του κανονισμού SEC για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δημιουργώντας ένα πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς τις επιχειρήσεις ρυθμιστικό πλαίσιο».

 Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση των κανονισμών της Επιτρπής στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επενδυτών στον ψηφιακό και οικονομικό τομέα και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Συμπίπτει επίσης με την αυξανόμενη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων από τους Νιγηριανούς, η οποία είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο. Το ενδιαφέρον των Νιγηριανών για τα κρυπτονομίσματα αντανακλάται επίσης στην ηπιότερη θέση της Κεντρικής Τράπεζας της Νιγηρίας (CBN) προς τα stablecoins. Η τράπεζα δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση έρευνας που διερευνά τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου για την εισαγωγή ενός stablecoin στη Νιγηρία. Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ελπίζει ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση στους κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα ενθαρρύνει τη συνετή χρήση της τεχνολογίας blockchain και την υιοθέτηση του eNaira, του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Το eNaira δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει την υιοθέτησή του. Ωστόσο, ορισμένοι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων έχουν επικρίνει τους υπάρχοντες κανονισμούς για έλλειψη διατάξεων που επιτρέπουν στους χρήστες κρυπτονομισμάτων να συναλλάσσονται με τις τοπικές τους τράπεζες. Ο προτεινόμενος κανονισμός επιδιώκει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα παρέχοντας ένα πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς τις επιχειρήσεις ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τεχνολογία Blockchain: Επανάσταση στον τραπεζικό κλάδο της Νιγηρίας

Η χρήση της τεχνολογίας blockchain στον τραπεζικό τομέα έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές στη Νιγηρία. Η τεχνολογία παρέχει έναν ασφαλή και διαφανή τρόπο διαχείρισης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος και τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής. Η τεχνολογία Blockchain μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος της οικονομικής ένταξης στη Νιγηρία. Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, μόνο το 40% του πληθυσμού της Νιγηρίας έχει πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η χρήση της τεχνολογίας blockchain μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος παρέχοντας πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον πληθυσμό χωρίς τραπεζικό λογαριασμό στη Νιγηρία. Η διαχείριση ταυτότητας είναι ένας άλλος τομέας όπου η τεχνολογία blockchain μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Η τεχνολογία παρέχει έναν ασφαλή και αποκεντρωμένο τρόπο διαχείρισης της ταυτότητας, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους απατεώνες να χειριστούν το σύστημα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κλοπής ταυτότητας και της απάτης, που είναι ένα σημαντικό ζήτημα στη Νιγηρία. Η συλλογή εσόδων είναι ένας άλλος τομέας όπου η τεχνολογία blockchain μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική παρακολούθηση της συλλογής εσόδων, μειώνοντας την πιθανότητα απάτης και διασφαλίζοντας ότι τα έσοδα συλλέγονται έγκαιρα και με ακρίβεια.

Author Konstantinos