Κρυπτονόμισμα Injective (INJ)

Konstantinos
29 Απριλίου 2023
1057 Views
1674741332 Injective Protocol
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Injective Protocol (INJ) είναι ένα πρωτόκολλο επιπέδου 2 (layer 2) το οποίο διευκολύνει τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των αλυσίδων του Cosmos και του Ethereum και πολλών άλλων δικτύων blockchain επιπέδου 1 (layer 1). Το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο (DEX) του Injective χρησιμοποιεί πολλές τεχνολογικές καινοτομίες οι οποίες προσφέρουν ισχυρή ταχύτητα δικτύου, εξαιρετική ασφάλεια και υψηλό βαθμό αποκέντρωσης. Το Injective Protocol επιτρέπει επίσης την ανταλλαγή, μεταξύ των αλυσίδων, με πολύ χαμηλά ή και μηδενικά τέλη συναλλαγών. Η όλη διαδικασία επιτυγχάνεται μέσω της πλευρικής αλυσίδας του Injective Protocol και τροφοδοτείται από το εγγενές κρυπτονόμισμα του project, το INJ.

Ο Eric Chen είναι ο CEO και συνιδρυτής της Injective Labs. Είναι ο βασικός εμπνευστής πίσω από το Injective. Το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ανταλλαγής του Injective υποστηρίζεται επίσης από μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Binance και ο Mark Cuban.

Λειτουργία – σκοπός

Το Injective Protocol είναι ουσιαστικά ένα πρωτόκολλο αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου (DEX), όπως προείπαμε, που προσφέρει προηγμένες δυνατότητες, όπως διαπραγμάτευση σε υπηρεσίες περιθωρίου, ανταλλαγές μεταξύ αλυσίδων blockchain, άλλα παράγωγα σχετικά με τα κρύπτο (όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης) καθώς και Forex. Το Injective σχεδιάστηκε για να είναι ένα εντελώς αποκεντρωμένο, χωρίς να χρειάζεται κάποια σχετική άδεια λειτουργίας, παρέχοντας υψηλής απόδοσης υπηρεσίες με μηδενικά τέλη. Το πετυχαίνει αυτό με την υποδομή πλευρικής αλυσίδας επιπέδου δύο που υποστηρίζεται από το Cosmos το οποίο επιτρέπει την μεγάλη ταχύτητα, την προσβασιμότητα και την αποκέντρωση με βελτιστοποιημένες συνδέσεις προς την κύρια αλυσίδα του Ethereum.

Ο βασικός στόχος του Injective Protocol είναι να ξεπεράσει τα εμπόδια πρόσβασης σε αγορές χρηματοδότησης (DeFi) και να εξαλείψει τις χρεώσεις, διατηρώντας παράλληλα υψηλές ταχύτητες με αποκεντρωμένη και απεριόριστη χρήση για όλους. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, εφαρμόζει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά, τα σημαντικότερα των οποίων είναι τα ακόλουθα:

– Πλήρως αποκεντρωμένη κατασκευή δικτύου: Το Injective Chain, με βάση το πρότυπο του Cosmos Tendermint, είναι μια πλήρως αποκεντρωμένη υπηρεσία αναμετάδοσης (“sidechain”) που λειτουργεί ως πλατφόρμα παραγώγων επιπέδου 2, με αποκεντρωμένο βιβλίο παραγγελιών. Προσφέρει επίσης πρόσβαση σε μια διασταυρούμενη αποκεντρωμένη αγορά παραγώγων, χωρίς περιορισμούς.

– Ταχύτητα πρωτοκόλλου Layer 2: Το Injective Chain διευκολύνει τη χρήση μιας αμφίδρομης σύνδεσης για κρυπτονομίσματα συμβατά με το Ethereum (ETH)/ ERC-20. Διαθέτει επίσης ένα πλαίσιο εκτέλεσης συμβατό με το Ethereum Virtual Machine (EVM) για πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps). Η αρχιτεκτονική του Injective βασίζεται στη γέφυρα Cosmos Gravity Bridge, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά αξίας μεταξύ του Cosmos Hub και του Ethereum. Αυτό επιτρέπει ισχυρή συμβατότητα και ρευστότητα μεταξύ των αλυσίδων.

– Βιβλίο αποκεντρωμένων παραγγελιών τελευταίας τεχνολογίας: Η λύση του βιβλίου παραγγελιών της Injective είναι ένα πλήρως αποκεντρωμένο πρωτόκολλο που συνδυάζει τις παραγγελίες στην πλευρική αλυσίδα της Injective.

Η καινοτομία του INJECTIVE

Λόγω της μοναδικής δομής επιπέδου 2 του Injective, το πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγεται η συμφόρηση δικτύου και τα σχετικά υψηλά τέλη. Το μοντέλο αυτό επιτρέπει σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας να συναλλάσσονται ανοιχτά χωρίς να επιβαρύνονται με κάποιο κόστος, ενώ παράλληλα μειώνει την καθυστέρηση του δικτύου.

Ένα ακόμη σημαντικό πρωτοποριακό στοιχείο του project είναι ότι το πρωτόκολλο Injective Futures (για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που προσφέρει το ανταλλακτήριο), επιτρέπει την πλήρως αποκεντρωμένη διαπραγμάτευση peer-to-peer (P2P) μέσω συνεχών ανταλλαγών και συμβάσεων για προϊόντα παράγωγων. Επιπλέον, το Injective Protocol δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε και ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει τη δική του αγορά παραγώγων, καλλιεργώντας ένα οικοσύστημα καινοτομίας χωρίς να απαιτείται σχετική άδεια, αποκλειστικά για την κοινότητα του Injective.

Το κρυπτονόμισμα του INJ

Το INJ είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του Injective Protocol. Αποτελεί αναπόσπαστο ρόλο στη διακυβέρνηση του project, την εξασφάλιση παραγώγων του ανταλλακτηρίου και την ασφάλεια του ίδιου του πρωτοκόλλου. Φυσικά χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγής για όλες τις υπηρεσίες του project.

Το Injective Protocol διασφαλίζεται από την διαδικασία συναίνεσης Proof of Stake (PoS). Το οικοσύστημα δίνει κίνητρα στους χρήστες να συμμετέχουν στη συναίνεση του δικτύου παρέχοντάς τους ανταμοιβές κλειδώματος νομισμάτων (staking). Αυτός ο μηχανισμός μειώνει παράλληλα και την προσφορά νομισμάτων INJ, η οποία ξεκίνησε με 7% ανταμοιβή ετησίως και με την πάροδο του χρόνου θα μειωθεί σταδιακά στο 2%.

Σήμερα το INJ έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 66 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το max και το total supply του είναι στα 100.000.000 νομίσματα. Tο circulation supply του είναι σήμερα στα 80.005.555 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του INJ έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του INJ στα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Να σημειωθεί ότι, κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του INJ ήταν τα $25,01 στα οποία και έφτασε τον Απρίλιο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $8,40.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το INJ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και το ανταλλακτήριο θα αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες. Η μέση τιμή του INJ φαίνεται να κυμαίνεται περίπου στα $7 το 2023, ενώ η μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $11.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του INJ μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το INJ με μέση τιμή στα $11,50 και μέγιστη τα $14.

2025

Όσο η αποκεντρωμένη οικονομία θα αναπτύσσεται, θεωρείται ότι ανταλλακτήρια όπως αυτό του INJ, με χαμηλά έως μηδενικά τέλη, θα επιλέγονται από περισσότερους χρήστες. Ως εκ τούτου, το 2025, το INJ μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $23, με μέση τιμή για το έτος τα $17. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η τιμή του INJ θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $13.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά καθώς και του Injective πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του INJ ακόμα και στα $80 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το INJ μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Η όλη προσπάθεια αφορά σε ένα πλήρως αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο που προσπαθεί να μηδενίσει τα τέλη συναλλαγών και να ενισχύσει την ταχύτητά τους με νέους προηγμένους τεχνολογικούς τρόπους. Σημαντικό είναι τέλος το γεγονός του αρκετά χαμηλού max supply του INJ. Πράγματι, τα 100.000.000 νομίσματα είναι ένα πολύ χαμηλό νούμερο σε σχέση με τα περισσότερα altcoins που κυκλοφορούν στην αγορά.

Author Konstantinos