Το Ελ Σαλβαδόρ θα… εξορύξει Bitcoin με ενέργεια από ηφαίστεια: «100% καθαρό, 100% ανανεώσιμο, 0 εκπομπές»

Το Ελ Σαλβαδόρ έχει ξεκινήσει να εξερευνά την εξόρυξη bitcoin χρησιμοποιώντας ενέργεια από τα ηφαίστεια, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Nayib Bukele. «Οι μηχανικοί μας μόλις με πληροφόρησαν ότι έσκαψαν ένα νέο πηγάδι που θα παρέχει περίπου 95MW 100% καθαρής, 0 εκπομπής γεωθερμικής ενέργειας από τα ηφαίστεια μας», ανέφερε λεπτομερώς.

Εξόρυξη Bitcoin χρησιμοποιώντας την ενέργεια των ηφαιστείων

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele ανακοίνωσε στο Twitter την Τετάρτη: «Μόλις έδωσα εντολή στον πρόεδρο της La Geo (κρατική γεωθερμική ηλεκτρική εταιρεία μας) να καταρτίσει ένα σχέδιο για να προσφέρει εγκαταστάσεις για εξόρυξη bitcoin με πολύ φθηνό, 100% καθαρό, 100 % ανανεώσιμη, 0 εκπομπές ενέργειας από τα ηφαίστεια μας. Αυτό θα εξελιχθεί γρήγορα. ”

Ο πρόεδρος σύντομα ακολούθησε ένα άλλο tweet που λέει:

Οι μηχανικοί μας μόλις με ενημέρωσαν ότι έσκαψαν ένα νέο πηγάδι που θα παρέχει περίπου 95MW 100% καθαρή, 0 εκπομπές γεωθερμικής ενέργειας από τα ηφαίστεια μας. Ξεκινώντας να σχεδιάζουμε ένα πλήρες κέντρο εξόρυξης bitcoin γύρω από αυτό. Αυτό που βλέπετε να βγαίνει από το πηγάδι είναι καθαρός υδρατμός.

Πολλοί bitcoiners χαιρετίζουν την απόφαση του Προέδρου Bukele να χρησιμοποιήσει ενέργεια από ηφαίστεια για να εξορύξει bitcoin, θεωρώντας το ως μια ανοδική κίνηση. Χιλιάδες σχόλια πλημμύρισαν το tweet του με δεκάδες χιλιάδες likes και retweets τη στιγμή της γραφής. Μεταξύ των σχολιαστών ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, ο οποίος έγραψε: «Το Bitcoin ενθαρρύνει την ανανεώσιμη ενέργεια»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy Michael Saylor δήλωσε: «Η εξόρυξη Bitcoin είναι η καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο για τη μετατροπή της ενέργειας σε ευημερία». Πρόσθεσε, «Το Bitcoin ενθαρρύνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επισημαίνοντας τον Elon Musk. Ο Saylor φιλοξένησε πρόσφατα μια συνάντηση μεταξύ του CEO της Tesla και των ανθρακωρύχων bitcoin της Βόρειας Αμερικής για να συζητήσει την εξόρυξη με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι ανθρακωρύχοι συμφώνησαν να σχηματίσουν το Bitcoin Mining Council.

Ο πρόεδρος αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια εξόρυξης bitcoin του την Τετάρτη το πρωί σε μια αίθουσα Twitter Spaces που φιλοξένησε ο Nic Carter, καθώς το Κογκρέσο Salvadoran συζήτησε το νομοσχέδιο του για την υποβολή νομικών προσφορών bitcoin. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συντονίστηκαν για να ακούσουν τις συζητήσεις που φιλοξένησε ο Κάρτερ. Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο πέρασε με υπεροχή.

Ο Πρόεδρος Bukele ρωτήθηκε αν είχε σχέδια εξόρυξης bitcoin. Ανέφερε ότι η χώρα είχε σχέδια να επεκτείνει τις υποδομές και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη γύρω από την πηγή της γεωθερμικής ενέργειας. «Στα περίχωρα των εγκαταστάσεων, θέλουμε να προωθήσουμε βιομηχανικά πάρκα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το εργοστάσιό σας και θα λάβετε φθηνή, καθαρή, ανανεώσιμη [ενέργεια]», περιέγραψε. Στη συνέχεια πρότεινε ότι οι ανθρακωρύχοι bitcoin μπορεί να βρουν αυτά τα πάρκα ιδανικά, δεδομένης της εγγύτητας με φθηνό, καθαρό, ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο συνεργάτης της Morgan Creek Digital Anthony Pompliano σχολίασε: «Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ αναφέρει ότι οι μηχανικοί της χώρας έχουν ήδη σκάψει ένα νέο πηγάδι για την εγκατάσταση εξόρυξης bitcoin μηδενικών εκπομπών. Αυτό είναι λιγότερο από 24 ώρες από τότε που εμφανίστηκε η ιδέα. Η ταχύτητα σκοτώνει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *