Δεν είναι δυνατή η παραβίαση των κλειδιών Bitcoin

Στις 7 Ιουνίου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ανακοίνωσαν την «ανάκτηση» 63,70 bitcoin από τα κεφάλαια που απέστειλε η Colonial Pipeline στους χάκερ. Η επίσημη ιστορία έχει αρκετές ασυνέπειες και οι ομοσπονδιακοί ερευνητές δεν αποκάλυψαν πώς το FBI μπόρεσε να δημεύσει το ιδιωτικό κλειδί της συμμορίας Darkside.

Ο χώρος κρυπτονομισμάτων συζητά την πρόσφατη σύλληψη επιβολής του νόμου ύψους 63,7 BTC ή bitcoin αξίας 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή της κατάσχεσης. Υπήρξαν προβλήματα με τον τρόπο με τον οποίο η ιστορία ξεδιπλώθηκε και οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι για την επίσημη ιστορία. Το Bitcoin.com ανέφερε τη Δευτέρα, πώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αναπληρωτής Γενική Εισαγγελέας, Λίζα Μονακό, αποκάλυψαν την ιστορία της κατάσχεσης. H Μονακό ανέφερε λεπτομερώς ότι οι ομοσπονδιακές αρχές «έστρεψαν τις έρευνες στην Darkside».

Αλλά από τη στιγμή που αυτή η ιστορία ξέσπασε από διάφορα μέσα ενημέρωσης, υπήρξαν μερικές ασυμφωνίες. Το πρώτο ήταν αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβούλεψε ή όχι την Colonial Pipeline να υποχρεώσει τις απαιτήσεις ή συγκεκριμένα είπε στην εταιρεία να πληρώσει. Εάν η κυβέρνηση έλεγε στην επιχείρηση να πληρώσει τη Darkside, τότε θα έρχεται σε αντίθεση με τη στάση της κυβέρνησης να μην πληρώνει τους χακερς.

Ένα άλλο ζήτημα με την αρχική ιστορία είναι όταν το CNN ανέφερε αρχικά το hack, το πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία πετρελαίου δεν σκόπευε να πληρώσει τα λύτρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, λίγο μετά, η Colonial Pipeline πλήρωσε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια στη συμμορία ransomware Darkside.

Εκτός από τα δύο αντικρουόμενα στοιχεία τόσο στις ιστορίες του CNN όσο και στο Bloomberg, τα άρθρα σημείωσαν επίσης διαφορές με το ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιείται. Το CNN ανέφερε αρχικά ότι η πληρωμή ζητήθηκε να καταβληθεί σε “bitcoin”, ενώ το Bloomberg έγραψε ότι ο Darkside ζήτησε κρυπτονομίσματα “δύσκολο να εντοπιστούν”. Το άρθρο του CNN ενημερώθηκε μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Bloomberg για να αντικατοπτρίζει την ίδια αφήγηση.

Τότε υπάρχει το γεγονός ότι είναι αδύνατο να σπάσει ένα κλειδί bitcoin (BTC) χωρίς να αναγκάσει τον κάτοχο να αποκαλύψει το ιδιωτικό κλειδί. Αυτό είναι ένα σταθερό θέμα στο Twitter, καθώς η κοινότητα κρυπτογράφησης συζητά την κατάσταση για το πώς ο πράκτορας του FBI έλαβε το ιδιωτικό κλειδί. Η δήλωση της ιστορίας που κατατέθηκε στις 7 Ιουνίου 2021, εξηγεί πώς η επιβολή του νόμου αξιοποίησε τους «εξερευνητές blockchain» για να εντοπίσουν τα νομίσματα. Αλλά εκτός από αυτό, η ένορκη δήλωση είναι εξαιρετικά αόριστη και περιέχει πολλές επαναλήψεις.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες στο Bitcoin.com News εξηγεί ότι στελέχη της Blockchain Intelligence Group (CSE: BIGG) επισημαίνουν ότι η επιβολή του νόμου εξαρτάται από την «εκπαίδευση και ανάλυση [που] απαιτεί προηγμένα εργαλεία και μάθηση» Άλλες εταιρείες παρακολούθησης blockchain ακολούθησαν επίσης τα νομίσματα ransomware όπως έγραψε πρόσφατα η Elliptic σχετικά με την παρακολούθηση κεφαλαίων Darkside

Μέχρι στιγμής, ανάμεσα σε όλα τα σχόλια από το Μονακό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την ένορκη πράξη του πράκτορα του FBI και τα σχόλια από μερικές ομάδες ανάλυσης blockchain, δεν υπάρχουν κουκίδες που να συνδέονται βαθιά με τον τρόπο με τον οποίο το FBI απέκτησε την κυριότητα του ιδιωτικού κλειδιού που έχει τώρα στην κατοχή του.

H Crypto Sleuths ανακάλυψε αποθηκευμένα δεδομένα χάκερ στο Cloud

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την NPR αποκαλύπτει τρία πιθανά σενάρια. Μια πιθανότητα, σημειώνει η Vanessa Romo της NPR είναι ότι ίσως οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ενημερώθηκαν από κάποιον εμπλεκόμενο στην συμμορία Darkside. Η δεύτερη θεωρία είναι ότι ο Darkside ήταν «απρόσεκτος» ή ένα μέλος της συμμορίας γλίστρησε απελευθερώνοντας πληροφορίες συνδεδεμένες με το κλειδί.

Μια άλλη θεωρία θα μπορούσε να είναι ότι το FBI μπόρεσε να παραμελήσει ένα τρίτο μέρος ή ενδεχομένως μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Μερικοί άνθρωποι ακόμη και επιτέθηκαν ανοιχτά στα «βασικά σημεία πώλησης» του bitcoin που υποτίθεται ότι ήταν «πέρα από την απήχηση της κυβέρνησης».

Ο δικηγόρος Τζέικ Τσέρβινσκι που συχνά σχολιάζει το blockchain και το crypto space είπε τακτικά: «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς το FBI κατέλαβε τα λύτρα Colonial Pipeline [και] δεν μας λένε. Η αίτηση εντάλματος υποδηλώνει ότι πήρε το ιδιωτικό κλειδί. Ίσως από την κατάσχεση διακομιστή DarkSide; Δεν υπάρχει πρόταση για συμμετοχή ανταλλαγής ή θεματοφύλακα, αλλά αυτό είναι δυνατό. ”

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Jordan Schachtel έδωσε τη γνώμη του για την κατάσταση στο Twitter και είπε στους 123.000 οπαδούς του ότι «το FBI δεν« χάραξε »ένα πορτοφόλι bitcoin, παρά τους ισχυρισμούς που το έκαναν. Είναι μαθηματικά αδύνατο να κάνετε hack ιδιωτικών κλειδιών. ” Ο Schachtel συνέχισε:

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ρωσικής εμπλοκής. Όλα αυτά μπορούσαν να αποφευχθούν εάν η αποικία είχε βασικά μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι προς το παρόν είναι αδύνατο να παραβιάσετε ιδιωτικά κλειδιά. Το απίθανο δεν είναι αρκετά ισχυρή γλώσσα για να αποδείξει πόσο απίθανο είναι να διατηρήσει ένα ιδιωτικό κλειδί μέσω υπολογιστικής ισχύος. Το κβαντικό εξακολουθεί να αποτελεί θεωρητική απειλή.

Ο Schachtel και πολλοί άλλοι ανακάλυψαν επίσης το ένταλμα που δείχνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκτησε το κλειδί αξιοποιώντας ένα ένταλμα. Ο δημοσιογράφος είπε ότι ήταν πιθανώς μια ανταλλαγή που βασίζεται στο Σαν Φρανσίσκο ή ένας διακομιστής βάσης δεδομένων που βασίζεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *