Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς επιθυμούν να πληρώνονται και με κρυπτονομίσματα

Μια νέα έρευνα έδειξε ότι ένας στους τέσσερις Αυστραλούς θα ήθελε να λάβει τουλάχιστον μέρος του μισθού του σε κρυπτονόμισμα. Ενώ τα κίνητρα διαφέρουν μεταξύ των μελών αυτής της διαφορετικής ομάδας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το γενικό ενδιαφέρον του αυστραλιανού έθνους για αποκεντρωμένο ψηφιακό χρήμα παραμένει ισχυρό.

4,7 εκατομμύρια Αυστραλοί θα δέχονταν την αμοιβή σε Bitcoin

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 1.000 κατοίκων της Αυστραλίας από τον ιστότοπο σύγκρισης Finder. Η εταιρεία είναι στην πραγματικότητα μεταξύ των πρώτων στη χώρα που προσφέρει στους υπαλλήλους την επιλογή να πάρουν μέρος της αμοιβής τους σε κρυπτονόμισμα. Η πλατφόρμα έχει πλέον βρει ότι το 24% των Αυστραλών, ή περίπου 4,7 εκατομμύρια, είναι έτοιμοι να δεχτούν το bitcoin (BTC) ως μέρος των μισθών τους.

Από όσους θα ήταν πρόθυμοι να πληρωθούν σε BTC, επεσήμανε το Finder, το 14% το είπε επειδή είναι πεπεισμένοι ότι αυξάνεται σε αξία, ενώ ένα άλλο 10% παραδέχθηκε ότι μια πληρωμή bitcoin θα τους βοηθούσε να επενδύσουν σε ψηφιακό νόμισμα πριν από τη φορολογία.

Ο Taylor Blackburn, ειδικός σε θέματα προσωπικών χρηματοοικονομικών στοιχείων στο Finder, σημειώνει ότι η κρυπτογράφηση έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη το προηγούμενο έτος, «παρά την πρόσφατη πτώση και μερικές φορές ασταθή φύση». Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της μελέτης, ο Blackburn τόνισε περαιτέρω:

Με περισσότερους Αυστραλούς που αναζητούν αντιστάθμιση πληθωρισμού, περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν απόδοση και εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μέρος του μισθού τους σε Bitcoin.

Η Αυστραλιανή Generation X και η Millennials θεωρούν το μισθό Crypto ως επένδυση

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Generation X Αυστραλοί είναι πιο πιθανό από άλλους να βλέπουν έναν μισθό κρυπτογράφησης ως σοφή επένδυση. 22% των ερωτηθέντων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα πιστεύουν ότι το BTC θα εκτιμήσει ακόμη περισσότερο με την πάροδο του χρόνου, μαζί με το 19% των χιλιετιών. Συγκριτικά, μόνο το 1% των baby boomers και το 13% της Generation Z μοιράζονται την αισιοδοξία τους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι άνδρες με υψηλότερα εισοδήματα (100.000 $ και άνω) ενδιαφέρονται περισσότερο για το Bitcoin γενικά. Επιπλέον, οι άνδρες ερωτηθέντες (21%) είναι πολύ πιο πιθανό να δεχτούν πληρωμές BTC από τις γυναίκες (8%) λόγω της πεποίθησής τους ότι η αξία της κρυπτογράφησης θα αυξηθεί. Το 13% των ανδρών και το 8% των γυναικών συμμετεχόντων πιστεύουν αντίστοιχα ότι οι μισθοί κρυπτογράφησης θα τους επιτρέψουν να επενδύσουν πριν από τη φορολογία.

Παρά τις θετικές τάσεις που καταγράφηκαν στη μελέτη, περισσότεροι από τους μισούς Αυστραλούς (55%) εξακολουθούν να μην ενδιαφέρονται για την αμοιβή κρυπτογράφησης. Ένα άλλο 13% φοβάται την αστάθεια του bitcoin που μειώνει την εμπιστοσύνη τους στο κρυπτογράφηση. To Finder σημειώνει επίσης ότι το 8% των ερωτηθέντων Αυστραλών δήλωσαν ότι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα χρήματα που κερδίζουν κάθε ημέρα πληρωμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *