Τα Bitcoin εισχωρούν στο NBA και το NFL

Από τότε που ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban ανακοίνωσε το 2019 ότι οι Mavericks θα γίνουν η δεύτερη ομάδα στο NBA που θα δέχεται bitcoin για εισιτήρια και εμπορεύματα, ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων και των επαγγελματικών αθλημάτων συνέχισαν να συγκρούονται. Από τους μισθούς σε bitcoin των παικτών έως την πλατφόρμα NFT του NBA, οι δρόμοι του αθλήματος με τα κρυπτονομίσματα συναντιούνται συχνά πλέον.

Η Trevor Lawrence ( σταρ του γυναικείου Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου), υπέγραψε το πρώτο της χορηγικό συμβόλαιο με την εφαρμογή κρυπτονομσμάτων Blockfolio. Η Λόρενς επέλεξε επίσης να λάβει το μπόνους κατάκτησης του πρωταθλήματος εξολοκλήρου σε bitcoin.

Ο αρχηγός του Kansas City Chiefs,  Sean Culkin θα γίνει ο πρώτος παίκτης του NFL που πληρώνεται εξ ολοκλήρου σε bitcoin. Ο Culkin ανακοίνωσε ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Russell Okung, αλλά αντί να μοιράσει την αμοιβή του μεταξύ crypto και δολαρίων, ο Culkin θα λαμβάνει ολόκληρη την αμοιβή του σε BTC.

Τα NFT ήδη Big Business στον επαγγελματικό αθλητισμό. Το NBA Top Shot είναι μια αγορά όπου οι οπαδοί μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να ανταλλάσσουν μοναδικά κλιπ με τις καλύτερες στιγμές. H Dapper Labs βοήθησε στην κυκλοφορία του Top Shot τον Οκτώβριο του 2020, και έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερα από 500 εκ. δολάρια σε όγκο συναλλαγών. Το Dapper Labs, το NBA και η ομοσπονδία των επαγγελματιών παικτών λαμβάνουν ένα μέρος των εσόδων κάθε συναλλαγής peer-to-peer της αγορά του Top Shot.

Το NFL δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα NFT, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τα μεγαλύτερα αστέρια του να το κάνουν μεμονωμένα. Ο Πάτρικ Μαόμος κέρδισε 3,7 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις NFT φέτος, ενώ ο Ρομπ Γκρόνκοφσκι κέρδισε 1,6 εκατομμύρια δολάρια για το Championship Series NFTs. Ο Tom Brady ίδρυσε ακόμη και τη δική του πλατφόρμα NFT, Autograph, και πολλοί άλλοι παίκτες σπεύδουν να κάνουν το ίδιο.

Γιατί είναι σημαντικό?

Τα NFT επιτρέπουν στους αθλητές να έχουν ποιο άμεσο έλεγχο του ‘brand’ τους. Όπως επισημαίνει ο παίκτης των Pittsburgh Steeler, Cassius Marsh: «Το NFL χρησιμοποιεί την εικόνα μου όλη την ώρα … Σίγουρα αισθάνομαι ότι ο χώρος των NFT δίνει στους αθλητές ένα οικονομικό πλεονέκτημα». Όσον αφορά την πληρωμή σε bitcoin, ο Culkin το έθεσε ως εξής: “Λαμβάνοντας υπόψη την καριέρα μου – ιδιαίτερα τις φυσικές απαιτήσεις της και τη συντομία της – είναι πιο λογικό να πληρώνομαι με κρυπτονομίσματα και έτσι πιστεύω ότι προστατεύω την αγοραστική τους δύναμη με την πάροδο του χρόνου.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *