Η Tesla αγοράζει 1,5 δις σε bitcoin

Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων. Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία δήλωσε ότι αγόρασε το bitcoin για «περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων στα μετρητά μας».

Η Tesla είπε επίσης ότι θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin σε αντάλλαγμα των προϊόντων της «υπό την επιφύλαξη των ισχυόντων νόμων και αρχικά σε περιορισμένη βάση». Αυτό θα έκανε την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που το έκανε. Το bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δώσει στον Tesla ρευστότητα στο κρυπτονόμισμα όταν αρχίσει να το δέχεται για πληρωμές.

Η κίνηση του Tesla στο bitcoin αντιπροσωπεύει μια επένδυση σημαντικού ποσοστού των μετρητών της στην επένδυση. Η εταιρεία διέθετε περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών στο τέλος του 2020, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κατάθεσή της.

O Elon Musk για το Bitcoin

Οι κινήσεις δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με την πρόσφατη συμπεριφορά του CEO Elon Musk στο Twitter, όπου έχει πιστωθεί για την αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το dogecoin, δημοσιεύοντας θετικά μηνύματα που έχουν ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν τα ψηφιακά νομίσματα.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο δισεκατομμυριούχος που ανήκε στον Tesla πρόσθεσε το hashtag #bitcoin στο βιογραφικό του στο Twitter, μια κίνηση που βοήθησε να αυξήσει εν συντομία την τιμή του κρυπτονομίσματος έως και 20%. Δύο ημέρες αργότερα, είπε στον ιστότοπο κοινωνικής συνομιλίας Clubhouse: «Νομίζω ότι το bitcoin είναι καλό πράγμα και είμαι υποστηρικτής του bitcoin».

Οι τιμές του Bitcoin αυξήθηκαν στα νέα υψηλά τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της Tesla, φτάνοντας σε τιμή τουλάχιστον 44.200 $. Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν περισσότερο από 2% το πρωί της Δευτέρας. Στην κατάθεση SEC, η Tesla προειδοποίησε τους επενδυτές για την αστάθεια της τιμής του bitcoin.

Ο Musk αντιμετώπισε προβλήματα στο παρελθόν για την κίνηση των tweets στην αγορά, αλλά δεν είναι σαφές πώς ισχύει για τα tweets του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Ειδικότερα, η SEC κατηγόρησε τον Musk για απάτη το 2018 για τα tweets του σχετικά με την απόρριψη της εταιρείας στα 420 $ ανά μετοχή.

Ο Musk τελικά συμφώνησε με τη SEC, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ρόλο του ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και να καταβάλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον ενός προστίμου 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια την εταιρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *