Η Morgan Stanley επενδύει σε Bitcoin

Ένας τεράστιος επιχειρηματικός κολοσσός, όπως η Morgan Stanley, που διαχειρίζεται συνολικά 150 δις δολάρια, είναι έτοιμη να επενδύσει 150 εκ. δολάρια σε Bitcoin.

Ο βραχίονας διαχείρισης επενδύσεων της Morgan Stanley επένδυσε απευθείας στην πλατφόρμα διαμεσολάβησης bitcoin την Microstrategy, αυξάνοντας τις μετοχές κατά 455% το 4ο τρίμηνο, 2020 από 142,9 χιλιάδες μετοχές σε ρεκόρ 792,6 χιλιάδες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των συνολικών μετοχών της Microstrategy.

Όπως αναφέρει το Bloomberg το επενδυτικό σκέλος των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Morgan Stanley – το Counterpoint Global – το οποίο είναι μια μονάδα της Morgan Stanley Investment Management και έχει κερδίσει πολλές θέσεις στην κατάταξη των αμοιβαίων κεφαλαίων χάρη στην τόλμη επιλέγοντας μετοχές ανάπτυξης εξετάζει να προσθέσει το Bitcoin στη λίστα πιθανών στοιχημάτων του.

Προσφέρει πρόσβαση στους πλούσιους πελάτες

Η Morgan Stanley σχεδιάζει να προσφέρει στους πλούσιους πελάτες της πρόσβαση σε τρία funds του Bitcoin. Η Galaxy Digital διαχειρίζεται δύο από τα funds, ενώ το τρίτο εποπτεύεται από την FS Investments και την NYDIG, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Μόνο ευκατάστατοι πελάτες με «επιθετική ανοχή κινδύνου» και τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια από αυτά που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, θα έχουν πρόσβαση στα funds.

Οι τράπεζες της Wall Street τηρούν κατά κύριο λόγο αποστάσεις την περίοδο που η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται. Ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με βάση το Bitcoin και το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, είναι διαθέσιμα στα μεγάλα χρηματιστήρια, καμία από τις έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες δεν έχει προσφέρει μέχρι τώρα στους πελάτες της πρόσβαση σε αυτά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες της Wall Street που έδειξε εμπιστοσύνη στο Bitcoin, λέγοντας το 2017 ότι ήταν κάτι παραπάνω από απλή μόδα.

Η εταιρεία φλέρταρε με την ιδέα της διαπραγμάτευσης ενός προϊόντος που θα συνδέεται με το κρυπτονόμισμα και το οποίο θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση στους πελάτες της στο ψηφιακό νόμισμα, αλλά τελικά δεν προχώρησε στην υλοποίηση του.

Ο επικεφαλής των αγορών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Morgan Stanley, Andrew Peel, είχε δηλώσει τους προηγούμενους μήνες ότι η τράπεζα έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Bitcoin από τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *