Στα 58.000$ το Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα, φθάνοντας στο επίπεδο των 58.000 δολαρίων για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Όμως, ακόμη πιο αξιοσημείωτο από το υψηλό της τιμής, ήταν το ορόσημο που εξαφανίστηκε για άλλη μια φορά στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς: 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το ανώτατο όριο αγοράς bitcoin είναι το μέτρο της συνολικής αξίας όλης της προσφοράς του – η τιμή USD ενός bitcoin πολλαπλασιαζόμενη επί τον συνολικό αριθμό bitcoin που υπάρχει. Με 18.651.861 BTC που κυκλοφόρησαν και κάθε bitcoin διατιμήθηκε σε περισσότερα από 57.000 $ τη στιγμή αυτής της γραφής, ανά Clark Moody Bitcoin, το συνολικό όριο της αγοράς είναι πλέον πάνω από 1,06 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το ανώτατο όριο της αγοράς έσπασε για πρώτη φορά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις 19 Φεβρουαρίου, ανά CNBC και το bitcoin έφτασε στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών στα 58.355 $ στις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Clark Moody. Το γεγονός ότι αιωρείται ξανά σε αυτό το επίπεδο τιμών για λίγες μόνο εβδομάδες αργότερα θα μπορούσε να δείξει ότι τα νέα υψηλά όλων των εποχών βρίσκονται στον ορίζοντα.

Αν και η τιμή USD ενός μεμονωμένου BTC είναι συχνά η μέτρηση που λαμβάνει περισσότερη προσοχή, το όριο αγοράς του bitcoin μπορεί να είναι πιο ενημερωτικό ως μέτρο της αξίας του δικτύου. Το ανώτατο όριο αγοράς αντιπροσωπεύει άμεσα το ποσό του bitcoin που έχει εξορυχθεί από το συνολικό ποσό των 21 εκατομμυρίων. Μπορεί επίσης να είναι ένας χρήσιμος τρόπος σύγκρισης του bitcoin με άλλες αγορές ή εταιρείες περιουσιακών στοιχείων.

Καθώς η τιμή BTC και το ανώτατο όριο αγοράς συνεχίζουν να αυξάνονται στο πίσω μέρος της πιο ανοδικής τιμής του ιστορικού, το οποίο συνεχίζεται από τον Μάρτιο του 2020, γίνεται πιο δύσκολο να αναλυθούν οι συγκεκριμένες ενέργειες που αυξάνουν την τιμή κάθε δεδομένη εβδομάδα. Αλλά αυτή η τελευταία αύξηση μπορεί να αποδοθεί σε πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με την έκθεση του θεσμικού οργάνου σε bitcoin, την αύξηση του εταιρικού ενδιαφέροντος για την εξόρυξη bitcoin, την πρόοδο στην ανάπτυξη ενός πιο φιλικού νομοθετικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις bitcoin ή άλλους πρόσφατους τίτλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *